مسأله 988 - اگر عمدا سوره را پيش از حمد بخواند نمازش باطل است و اگر اشتباها سوره را پيش از حمد بخواند و در بين آن يادش بيايد، بايد سوره را رها كند و حمد بخواند و آن سوره زيادى است.
مسأله 989 - اگر حمد و سوره يا يكى از آنها را فراموش كند و بعد از رسيدن به ركوع بفهمد، نمازش صحيح است.
مسأله 990 - اگر پيش از آنكه براى ركوع خم شود بفهمد كه حمد را نخوانده، بايد بخواند، و اگر بفهمد سوره را نخوانده، احتياطا سوره را بخواند و اگر بفهمد حمد تنها را نخوانده بايد اول حمد و بعد از آن دوباره احتياطا سوره را بخواند. و نيز اگر خم شود و پيش از آنكه به ركوع برسد، بفهمد حمد و سوره، يا حمد تنها را نخوانده بايد بايستد و به همين دستور عمل نمايد.
مسأله 991 - اگر اشتباها مشغول خواندن سوره اى را كه سجده واجب دارد بشود چنانچه پيش از رسيدن به آيه سجده بفهمد، بايد آن سوره را رها كند و سوره ديگر لازم نيست بخواند و اگر بعد از خواندن آيه سجده بفهمد، مى تواند سوره را تمام كند و مى تواند بقيه را نخواند و در حال نماز اشاره به سجده نمايد.
مسأله 992 - اگر در نماز آيه سجده را بشنود، نمازش صحيح است و بايد در حال نماز اشاره به سجده بنمايد.
مسأله 993 - در نماز مستحبى خواندن سوره لازم نيست، اگر چه آن نماز به واسطه نذر كردن واجب شده باشد، ولى در بعضى از نمازهاى مستحبى مثل نماز وحشت كه سوره مخصوصى دارد، اگر بخواهد به دستور آن نماز رفتار كرده باشد، بايد همان سوره را بخواند.
مسأله 994 - در نماز جمعه و در نماز ظهر روز جمعه مستحب است در ركعت اول بعد از حمد سوره جمعه و در ركعت دوم بعد از حمد، سوره منافقين بخواند و اگر مشغول يكى از اينها شود، بنا بر احتياط واجب نمى تواند آن را رها كند و سوره ديگر بخواند.