اگر صاحبخانه يا ديگرى بدون اجازه كسى كه آن خانه را اجاره كرده نماز بخواند، نمازش باطل است، و همچنين است اگر در ملكى كه ديگرى در آن حقى دارد نماز بخواند، مثلا اگر ميت وصيت كرده باشد كه ثلث مال او را به مصرفى برسانند، تا وقتى ثلث را جدا نكنند، نمى شود در ملك او نماز خواند.
مسأله 874 - كسى كه در مسجد نشسته، اگر ديگرى جاى او را غصب كند و در آنجا نماز بخواند نمازش صحيح است.
مسأله 875 - اگر در جايى كه نمى داند غصبى است، نماز بخواند و بعد از نماز بفهمد، يا در جايى كه غصبى بودن آن را فراموش كرده نماز بخواند و بعد از نماز يادش بيايد، نماز او صحيح است.
مسأله 876 - اگر بداند جايى غصبى است، ولى نداند كه در جاى غصبى نماز باطل است، و در آنجا نماز بخواند چنانچه معذور از ندانستن نباشد نماز او باطل مى باشد و الا صحيح است.
مسأله 877 - كسى كه ناچار است نماز را سواره بخواند، چنانچه حيوان سوارى يا زين يا نعل آن غصبى باشد نماز او باطل است.
مسأله 878 - كسى كه در ملكى با ديگرى شريك است اگر سهم او جدا نباشد، بدون اجازه شريكش نمى تواند در آن ملك تصرف كند و نماز بخواند.
مسأله 879 - اگر با عين پولى كه خمس و زكات آن را نداده ملكى بخرد، تصرف او در آن ملك حرام و نمازش (در آن باطل است چنانچه بنا نداشته باشد از اموال ديگر خمس يا زكات را بدهد، و الا جائز و نماز صحيح است.
مسأله 880 - اگر صاحب ملك به زبان، اجازه نماز خواندن بدهد و انسان بداند كه قلبا راضى نيست. نماز خواندن در ملك او باطل است، و اگر اجازه ندهد و انسان يقين كند كه قلبا راضى است نماز صحيح است.
مسأله 881 - تصرف در ملك ميتى كه خمس يا زكوه بدهكار است حرام و نماز در آن باطل است، ولى اگر بدهى او را بدهند يا ضامن شوند كه اداء نمايند،