طلاق:
س: مردى دختر باكره را به عقد ازدواج در آورده ولى قبل از دخول در اثر ملاعبه و جذب ماء حامله شده و سپس او را طلاق داده، آيا حكم طلاق قبل از دخول را دارد كه مهريه نصف مىشود، يا بعد از دخول است به ملاحظه ازاله بكارت در وقت وضع حمل؟
ج: طلاق قبل از دخول است، و دخول محقق نشده و ازاله بكارت موضوع حكم نيست بلكه ازاله بكارت موضوع حكم ديه است.
س: نطفه مرد را پس از ازدواج، در رحم عيالش تزريق مىكنند و حامله مىشود و قبل از دخول او را طلاق مىدهد، آيا حكم طلاق قبل از دخول را دارد و عده ندارد يا حكم طلاق حامل را دارد؟
ج: حكم طلاق حامل را دارد كه عده آن وضع حمل است، زيرا آيه، (واولات الاحمال أجلهن أن يضعن حملهن) مطلق است، مگر آن كه حمل از زنا باشد و ملحق به شوهر نباشد، و اذا التقى الختانان وجب الغسل والمهر والعده با آيه از قبيل مقتضى ولا مقتضى مىباشد و چون احتمال مقتضى است محل اشكال است و احوط رعايت عده است.
س: با دختر باكره ازدواج كرده و دخول به اندازهاى كه موجب غسل است شده ولى بكارت برداشته نشده و باقى است، و سپس زن را طلاق داده آيا حكم مدخوله وثيبه را دارد يا نه؟
ج: با فرض بقاء بكارت و عدم ثيبوبت حكم باكره را دارد و اذن پدر بنابر احتياط شرط است، گر چه در باب غسل و مهر و عده التقاء ختانين كافى است.
س: آيا براى زن در عده رجعيه حفظ حجاب از شوهر واجب است؟
ج: تستر واجب نيست بلكه در روايات امر شده به خضاب و اكتحال و تزيين و اظهار زينت و تشويق زوج به رجوع (لعل الله يحدث بعد ذلك امرا).
زنى دو طلاق داده شده و سپس به عقد انقطاعى ديگرى در مىآيد و سپس با