مىآورند، اگر انسان يقين به نجاست آنها نداشته باشد، پاك است.
مسأله 94 - گوشت و پيه و چرمى كه از دست مسلمانى و يا از بازار مسلمانان گرفته مىشود، پاك است هر چند نداند كه به دستور شرع كشته شده يا نه.
5 - خون مسأله 95 - خون انسان و هر حيوانى كه خون جهنده دارد، يعنى حيوانى كه اگر رگ آن را ببرند خون از آن جستن مىكند، نجس است، پس خون حيوانى كه مانند ماهى و پشه خون جهنده ندارد، پاك مىباشد.
مسأله 96 - اگر حيوان حلال گوشت را به دستورى كه در شرع معين شده بكشند و خون آن به مقدار معمول بيرون آيد، خونى كه در بدنش مىماند، پاك است، ولى اگر به علت نفس كشيدن يا به واسطه اين كه سر حيوان در جاى بلندى بوده خون به بدن حيوان برگردد، آن خون نجس است.
مسأله 97 - بنا بر احتياط واجب از تخم مرغى كه ذرهاى خون در آن است بايد اجتناب كرد. ولى اگر خون در زرده تخم مرغ باشد تا پوست نازك روى آن پاره نشده سفيده پاك مىباشد.
مسأله 98 - خونى كه گاهى موقع دوشيدن شير ديده مىشود، نجس است و شير را نجس مىكند.
مسأله 99 - خونى كه از لاى دندانها مىآيد، اگر به واسطه مخلوط شدن با آب دهان، از بين برود، پاك است و فرو بردن آب دهان در اين صورت، اشكال ندارد.
مسأله 100 - خونى كه به واسطه كوبيده شدن زير ناخن يا زير پوست مىميرد، اگر طورى شود كه ديگر به آن خون نگويند، پاك است، و اگر به آن خون بگويند در صورتى كه ناخن يا پوست، سوراخ شود، اگر مشقت ندارد، بايد براى وضو و غسل، خون را بيرون آورند، و اگر مشقت دارد بايد اطراف آن را به طورى كه