نجس شود بايد آب بكشد.
مسأله 218 - اگر گرد و خاك نجس به لباس و فرش و مانند اينها بنشيند، چنانچه هر دو خشك باشد نجس نمىشود، و اگر گرد و خاك يا لباس و مانند اينها تر باشد، بايد محل نشستن گرد و خاك را آب بكشند.
9 - استبراء حيوان نجاستخوار مسأله 219 - بول و غائط حيوانى كه به خوردن نجاست انسان، عادت كرده نجس است و اگر بخواهند پاك شود، بايد آن را استبراء كنند، يعنى تا مدتى كه بعد از آن مدت ديگر نجاستخوار به آن نگويند، نگذارند نجاست بخورد و غذاى پاك به آن بدهند، و احتياط مستحب است شتر نجاستخوار را چهل روز و گاو را سى روز و گوسفند را ده روز و مرغابى را پنج روز و مرغ خانگى را سه روز، از خوردن نجاست جلوگيرى كنند و غذاى پاك به آنها بدهند.
10 - غايب شدن مسلمان مسأله 220 - اگر بدن يا لباس مسلمان يا چيزى ديگرى كه مانند ظرف و فرش در اختيار او است، نجس شود و آن مسلمان غايب گردد با شش شرط پاك است:
اول: آن كه آن مسلمان چيزى كه بدن يا لباسش را نجس كرده، نجس بداند، پس اگر مثلا لباسش به عرق جنب از حرام آلوده شود و آن را نجس نداند، بعد از غايب شدن او نمىتوان لباس را پاك دانست.
دوم: آن كه بداند بدن يا لباسش به چيز نجس رسيده است.
سوم: آن كه انسان ببيند آن چيز را در كارى كه شرط آن پاكى است استعمال مىكند، مثلا ببيند با آن لباس نماز مىخواند.
چهارم: آن كه آن مسلمان بداند شرط كارى را كه با آن چيز انجام مىدهد، پاكى است، پس اگر مثلا نداند كه بايد لباس نمازگزار پاك باشد و با لباسى كه