خون جهنده ندارد برود و خون آن حيوان حساب شود، پاك مىگردد، و اين را انتقال گويند; پس خونى كه زالو از انسان مىمكد چون خون زالو به آن گفته نمىشود و مىگويند خون انسان است، نجس مىباشد.
مسأله 205 - اگر كسى پشهاى را كه به بدنش نشسته، بكشد و نداند خونى كه از پشه بيرون آمده از او مكيده يا از خود پشه مىباشد، پاك است و همچنين است اگر بداند از او مكيده ولى جزو بدن پشه حساب شود، اما اگر فاصله بين مكيدن خون و كشتن پشه به قدرى كم باشد كه بگويند خون انسان است يا معلوم نباشد كه مىگويند خون پشه است يا خون انسان، نجس مىباشد.
6 - اسلام:
مسأله 206 - اگر كافر شهادتين بگويد، يعنى بگويد: " اشهد ان لا إله الا الله و اشهد ان محمدا رسول الله " مسلمان مىشود و بعد از مسلمان شدن، بدن و آب دهان و بينى و عرق او پاك است، ولى اگر موقع مسلمان شدن، عين نجاست به بدن او بوده، بايد بر طرف كند و جاى آن را آب بكشد، ولى اگر پيش از مسلمان شدن عين نجاست بر طرف شده باشد، لازم نيست، جاى آن را آب بكشد.
مسأله 207 - اگر موقعى كه كافر بوده لباس او با رطوبت به بدنش رسيده باشد و آن لباس در موقع مسلمان شدن، در بدن او نباشد، نجس است، مسأله 208 - اگر كافر، شهادتين بگويد و انسان نداند قلبا مسلمان شده يا نه، پاك است ولى اگر بداند قلبا مسلمان نشده بايد از او اجتناب كرد.
7 - تبعيت مسأله 209 - تبعيت آن است كه چيز نجسى بواسطه پاك شدن چيز نجس ديگر پاك شود.
مسأله 210 - اگر شراب، سركه شود، ظرف آن هم تا جايى كه شراب، موقع