ج - در مورد سئوال كه فرض شده اخبار پسر، سبب فوت پدر بوده طايفه مخالف ضامن ديه شخص متوفى نيستند و چنانچه در نظر پسر سبب بودن اخبار وى براى فوت پدر معلوم نباشد بعيد نيست در فرض مزبور ديه بر عاقله او باشد و چنانچه اختلاف موضوعى باشد محتاج به مرافعه شرعيه است.
س 13 - اگر راننده در اثر عدم رعايت مقررات راهنمائى سبب وقوع قتلى شود حكمش چيست؟
ج - با علم و قصد راننده قتل عمدى است و حكم آن قصاص است و هم چنين است حكم با عدم قصد اگر اين نحو عدم رعايت غالبا كشنده باشد و در صورت عدم غلبه كه گاهى منجر بقتل بشود شبه عمد است و ديه از مال قاتل بايد پرداخت شود و با جهل راننده به مقررات و عدم قصد قتل، قتل خطاء است و ديه بر عاقله است.
س 14 - اگر رعايت مقررات را نموده ولى نقص فنى اتومبيل كه قابل پيش بينى و پيشگيرى بوده سبب اين قتل شده تكليف چيست؟
ج - تفصيل مذكور در اين قسم نيز جارى است.
س 15 - اگر رعايت مقررات را نموده ونقص فنى هم اصلا قابل پيش بينى نبوده و يا سبب ديگرى كه اصلا ربطى به تقصير راننده ندارد باعث اين قتل شده چه حكمى خواهد داشت؟
ج - اگر نقص فنى داشته تفصيل اول در آن جاريست و اگر نداشته و راننده هم هيچ تقصيرى ننموده و مستند به امرى بوده كه مربوط به راننده نبوده ضامن نيست.
س 16 - رانندهاى، بر اثر تخلفات از قوانين راهنمائى و رانندگى با پيادهاى تصادف نمود و پياده كشته شد، چه نوع قتلى مىباشد؟
ج - اگر نمىدانسته تصادف مىكند ولى غالبا اين نحو تخلف، موجب بر خورد مىگردد، بعيد نيست كه شبه عمد باشد و ديه بر خود راننده واجب مىشود.
س 17 - اگر لاستيك ماشينى كه در حال حركت است تركيد و بر اثر چپ شدن ماشين، بعضى از مسافرينش كشته شدند و هم چنين بر خورد به پيادهاى نمود و او را مجروح و يا مقتول كرد آيا راننده ضامن است يا خير؟