ممكن نيست، بعيد نيست كه نشستن در آنجا و وضو گرفتن اشكالى نداشته باشد ليكن آب وضو بايد شرعا مباح باشد اگر چه به اذن عام شرعى مانند رودهاى بزرگ كه عادت در آنها در استعمال نمودن در مثل آشاميدن و وضو و امثال اينها جارى باشد، اما وضو و غسل به غير مباح خالص چه تمام آن غصبى باشد و چه مخلوط به غصبى باشد نه جايز است و نه صحيح، والله العالم.
6 - هرگاه متوضى مشغول شستن دست چپ بود، برخاست و ده قدم يا بيشتر از آن راه رفت به جهت آنكه به جائى تكيه بكند وضوى او چه حكمى دارد؟
ج: وضوى او اشكالى ندارد ليكن بايد فاصلهاش زياد نشود چون متابعت اجزاء وضو هم بنابر احتياط لازم است (1)، اگر چه تركش ضررى به وضو نمى رساند مادامى كه جفاف و خشكى در جزء سابق حاصل نشده باشد.
7 - اگر شخص آبى را كه در اختيار دارد و به تنهائى كفايت براى وضو و غسل نمى كند، در آن شيئ مضافى را داخل نمايد به صورتى كه از وجه اطلاق بيرون نرود، تا براى يكى از آنها كفايت كند آيا اين عمل براى او واجب است يا خير؟ و هر گاه شيئ مضافى را داخل در آب ننمود عمل او چه حكمى دارد؟
ج: بلى بايد داخل نمايد بنابر احتياط و اگر اين عمل را ترك نموده و تيمم نمايد اعاده عمل او از حيث فريضه خوب است بلكه بعيد نيست كه اقوى باشد.
8 - شخصى وضو مى گيرد و بعد از آنكه قطع و يقين مىكند كه شستن دست چپ تمام شده آيا مىتواند بى جهت دست راست خود را بر دست چپ بمالد و اگر چنين كند آبى كه به هم مى رسد، آيا به جهت مسح كشيدن اشكالى دارد يا خير؟