س 9 - كسى كه روزه ماه مبارك رمضان را بدون عذر شرعى باطل نموده اگر بخواهد بعنوان كفاره براى هر روز شصت فقير را اطعام نمايد آيا مىتواند قيمت آن را حساب نموده و پول به فقير بدهد؟
ج - در فرض سئوال، كفاره، اطعام شصت مسكين، يا دادن شصت مد طعام، به شصت مسكين است و دادن پول كفايت نمىكند.
س 10 - اگر فقير، افراد تحت تكفل داشته باشد آيا مىشود به تعداد اين افراد، كفاره يك يا چند روز را به فقير پرداخت نمود يا فقط كفاره يك روز را مىشود به فقير داد؟
ج - مىشود به عدد افرادى كه نان خور و واجب النفقه او هستند به هر يك ده سير گندم يا آرد داد.
س 11 - آيا بدل از كفاره حنث يمين و عهد نذر مىشود پول داد يا در هر سه صورت طعام بايد داده شود نه پول و آيا كفاره يك حنث يمين و عهد و نذر را به فقير واحد مىتوان داد يا نه؟
ج - در كفارهاى كه اطعام دارد مثل كفاره نذر و يمين بايد فقير را سير كند يا به هر فقير يك مد طعام بدهد و هم چنين در كسوه كه كفاره يمين است بايد لباس بدهد و كافى نيست دادن قيمت و جايز نيست تمام آن را به يك فقير دادن بلكه لازم است تقسيط. بلى از دو كفاره مىتوان از هر يك يك مد به يك فقير داد.
س 12 - در كفاراتى كه مكلف طعام را به فقير تمليك مىكند آيا لازم است فقير صرف در اكل نمايد يا مىتواند آن را به ديگرى بفروشد و يا مثلا هبه كند؟
ج - فقير بعد از تملك طعام مىتواند آن را بفروشد و يا هبه كند و يا به مصرف ديگر غير از اكل برساند.
س 13 - اطعام به مساكين كه مسقط تكليف باشد، چه نحو انجام مىشود آيا حتما بايد به مسكين طعام داد يا ممكن است گندم يا وجه آن را پرداخت نمود؟
ج - بايد يا به آنها طعام بخوراند يا گندم و مانند آن به آنها بدهد.
س 14 - تكرار در افطار كردن، سبب تكرار كفاره مىشود يا فقط براى يك روز با اين كه چند مرتبه آب و غذا خورده يك كفاره كافى است؟