ج - هر دو مستقلا و در عرض هم ولايت دارند پس اگر ابتداءا جد پدرى تصرف در مال طفل نمود، نافذ است و تصرف پدر لغو مىشود، و اگر با هم، يعنى در يك زمان تصرف كنند، تصرف جد نافذ است و منظور از جد پدرى هم خصوص جد نزديك نيست يعنى اگر بچه، پدر و جد پدرى و پدر جد، داشته باشد، همه آنها در عرض يكديگر ولايت دارند.
س 10 - آيا ولى طفل مىتواند با مال او مضاربه نمايد يا خير؟
ج - بلى جايز است، به شرط اين كه عامل، موثق و امين باشد، پس اگر مال طفل را به غير موثق امين بدهد ضامن است.
س 11 - بفرمائيد ولى طفل، در رابطه با تعليم وتعلم او چه وظيفهاى دارد؟
ج - براى ولى جايز است بچه را به امينى كه او را تعليم صنعت يا قرائت قرآن يا خط و حساب يا علوم ديگرى كه براى دين ودنياى او نافع است بسپارد و لازم است كه بچه را از آنچه موجب فساد اخلاق او مىشود يا به عقائدش ضرر مىزند حفظ كند س 12 - هر گاه صغير از كسى طلبكار باشد، آيا براى ولى جايز است طلب را به بعض آن مصالحه نمايد و بعض را بگيرد يا خير؟
ج - چنانچه اين مصالحه به مصلحت صغير باشد جايز است لكن بقيه مال بر متصالح حلال نيست و ولى هم حق اسقاط آن را ندارد.
س 13 - بفرمائيد ولى مجنون چه كسى است؟
ج - در تمام احكامى كه براى صغير در مسائل سابقه ذكر شد مجنون مانند صغير است و در خصوص مجنونى كه بعد از بلوغ و رشد، ديوانگى عارض او شده اقوى اين است كه ولى او حاكم شرع است، هر چند احتياط در توافق پدر و جد يا وصى آنها با حاكم شرع است.
س 14 - هر گاه بچه غير بالغ، بعد از بلوغ، انكار كند انفاق ولى را بر او يا اين كه انكار كند كيفيت انفاق را مثلا بگويد، ولى به نحوى كه سزاوار شأن من بوده انفاق نكرده و ولى مدعى شود كه به مقدار لائق به حال صغير انفاق نمودهام قول كدام يك مقدم است؟
ج - قول ولى به انضمام قسم مقدم است مگر اين كه صغير بينه داشته باشد.