س 4 - آيا تزويج يا طلاق بچه غير بالغ نافذ است يا خير و آيا مىتواند خود را اجير كسى نمايد يا خير؟
ج - تزويج و طلاقش نافذ نيست و حق اين كه خود را اجير نمايد ندارد و نيز نمىتواند عامل در مضاربه يا مزارعه يا مساقات و غير اينها شود.
س 5 - آيا بچه غير بالغ مىتواند مباحات را حيازت نمايد و مالك آن شود يا خير؟
ج - بلى مىتواند و با نيت تملك، مالك مىشود و نيز اگر با قرار جعاله (قرار دادن عوضى، بر عمل حلال مقصود) عملى انجام دهد مالك جعل (عوض عمل) هم مىشود هر چند ولى هم به او اذن نداده باشد چه در حيازت مباحات و چه در جعاله، لكن استحقاق عوض در جعاله در صورتى است كه عامل، عمل را به جهت عوضى كه براى آن قرار داده شده انجام دهد و محرك او همان عوض مقرر، باشد پس اگر بچه غير بالغ عمل را انجام دهد بدون اطلاع از اين كه در مقابل عمل، عوضى قرار داده شد استحقاق عوض ندارد.
س 6 - ولايت تصرف در مال بچه غير بالغ و سرپرستى و نظارت در مصالحش با چه كسى است؟
ج - ولايت، با پدر و جد پدرى بچه است و اگر آنها نباشند با كسى است كه از طرف يكى از آنها قيم، قرار داده شده باشد و در صورت نبودن قيم، ولايت با حاكم شرع است.
س 7 - آيا در صورت نبودن پدر و جد پدرى و قيم، مادر يا جد مادرى يا عمو مثلا ولايت دارند يا خير؟
ج - نه مادر و نه جد مادرى و نه برادر و نه عمو و نه دائى، هيچ يك، ولايت ندارند. بلى در صورت نبودن حاكم شرع ولايت با عدول مؤمنين است و با نبودن آنها با موثقين از مؤمنين.
س 8 - آيا در ولايت پدر و جد پدرى عدالت شرط است يا خير؟
ج - شرط نيست، پس اگر فاسق هم باشند ولايت دارند لكن اگر براى حاكم شرع خيانت پدر يا جد پدرى ظاهر شد، آنها را عزل مىكند و مانع از تصرفاتشان در اموال طفل مىشود.
س 9 - آيا ولايت پدر و جد پدرى در عرض هم ثابت است يا ولايت جد پدرى در صورت نبودن پدر است؟