بيايم روزه بگيرم و كارم عقب بيفتد بعد از رمضان قضاى روزه ها را بجا مىآورم در حالى كه كسان ديگر كه روزه مىگيرند و شبها يا اوقات ديگر كار مىكنند كارشان از روزه خواران عقب نيست و يا خيلى جزئى عقب است آيا چنين افرادى صاحب جرم هستند يا خير و اگر مجرمند آيا به جرم آنان در اين زمان به حكم حاكم شرع رسيدگى مىشود يا خير، و اگر رسيدگى شود بر مردم لازم است او را تحويل دهند يا خير؟
ج - بر كسى كه در ماه رمضان روزه خود را بدون عذر افطار كند قضا و كفاره واجب مىشود و عقب افتادن كار عذر شرعى نيست و بر مردم لازم است امر به معروف كنند و در صورت تظاهر به روزه خوارى آنها را به محاكم صالحه تحويل دهند.
س 109 - در چه صورت مىشود جلوگيرى از بوجود آمدن جنين كرد؟
ج - جلوگيرى از انعقاد نطفه از طرف مرد مانعى ندارد. بلى عقيم كردن زن يا مرد با عمل جراحى و غيره جايز نيست.
س 110 - كسى كه مرتكب گناه كبيره شده مانند شكنجه و تجاوز به حقوق مردم و مانع از خير بندگان شده تكليفش چيست، آيا براى قصاص خود را به حاكم (قاضى) شرع معرفى نمايد يا اين كه براى خدا توبه كند و اعمال صالحه جايگزين آن كند؟
ج - در فرض سئوال واجب است توبه نمايد و با توبه حقيقى حق الله ساقط مىشود ولى حق الناس اگر در آن معصيت باشد مانند سرقت واتلاف يا قصاص واجب است به صاحب مال يا حق مراجعه نمايد و اگر صاحب مال فوت شده به ورثهاش بدهد مگر آن كه آنها او را برئ الذمه نمايند.
س 111 - بهائىها حكم مرتد را دارند يا نه و در صورتى كه أبوين آنها بهائى نباشند مرتد فطرى و اگر باشند مرتد ملى خواهند بود يا نه؟
ج - كفر بهائى مسلم است و اگر پدر و مادرش بهائى باشند مثل ساير كفار است و اگر پدر و مادرش مسلمان بودهاند كافر است و مرتد فطرى است و اگر بهائى زاده مسلمان شود و سپس كافر گردد كافر است و مرتد ملى است.
س 112 - اگر كسى به بيند مرد اجنبى با زن او در حال زنا است مطابق دستور شارع مقدس است كه بايد هر دو را بكشد ولى در آن حال موفق نشد و يا ترس به او راه داده ولى