شده پس از معالجههاى پى گير شوهر و بعد پدر دختر بالاخره در اعضاء بدن بهبودى حاصل شده فقط دست راستش مقدارى بى حركت باقيمانده و اكنون شوهرش مىخواهد او را طلاق بدهد در اين صورت شوهرش ضمانت كسالت زن به گردنش مىآيد يا نه و مى تواند او را طلاق بدهد يا نه.
ج - در مورد سؤال مجرد اين كه بيمارى سه روز بعد از زايمان حادث شده باعث اين نيست كه به شوهر نسبت داده شود و شوهر ضامن نيست و از جهت مخارج بيمارى به مقدار متعارف به عهده شوهر است و هزينه بيماريهاى صعب العلاج و مخصوصا اگر هزينهاش سنگين باشد بر شوهر واجب نيست و اختيار طلاق با مرد است لكن بادر نظر گرفتن اخلاق اسلامى و انسانى كه مشتمل بر خير دنيا و آخرت مىباشد طلاق ندادن بهتر است مخصوصا با توجه به اينكه مدتها با هم زندگى كردهاند و زن در خانه شوهر چنين شده به منظور ثواب و رضاى خداوند متعال و رعايت وفاء و مروت سزاوار نيست طلاق دهد.
س 509 - زيد زنش را شش ماه قبل طلاق داده پس از سه ماه زن پيش محضرى رفته و اظهار داشت كه من مىخواهم رجوع كنم دفتردار جواب داد كه شوهر خود را حاضر نما ولى شوهر خود را حاضر نكرد و پس از شش ماه اكنون مىگويد من زن زيد هستم و مطالبه نفقه و كسوه مىنمايد در اين صورت زن حق نفقه و كسوه دارد ورجوع زن صحيح است يا نه.
ج - بنحو كلى حق رجوع در طلاق با مرد است و در طلاق خلع زن مىتواند در بذل مهر رجوع كند و در اين صورت طلاق رجعى مىشود و پس از رجعى شدن اگر زوج رجوع نكرد در ايام عده زن حق نفقه ندارد.
س 510 - زن در حال عده وفات نفقه دارد يا نه.
ج - زنى كه در عده وفات باشد نفقه طلب ندارد چه حامل باشد و چه نباشد س 511 - معقوده دائمى كه ناشزه باشد نفقه او بر شوهر واجب است يا خير.