از زوجه بودن براى او خارج نمىشود و تمام احكام زوجيت مانند ارث بردن و حرام بودن ازدواج با خواهر او و غير اينها مترتب مىشود و واجب است نفقه او را تا زنده است بدهد حتى اگر او را طلاق داد باز هم بايد نفقه او را بدهد بلكه بنابر احتياط اگر زوجه پس از طلاق با مرد ديگرى ازدواج نموده باز هم بايد همين زوجى كه افضاء نموده نفقه او را بدهد و احكام ديگر نيز دارد.
س 515 - زنى كه حمل داشت با فرزند ديگرش شوهر او را از خانه اخراج كرده و زن در خانه پدر خود وضع حمل كرده و مدت سه سال از اين مقدمه مىگذرد و يكى از فرزندان هم فعلا پنج ساله است و زن مزبوره مطالبه نفقه و كسوه مىنمايد و شوهر اظهار مىدارد نفقه فرزندان را نمىدهم و به زوجه نفقه سه سال را به اقساط مىپردازم در صورتى كه وضع مالى مرد خوب است حكم الله را در اين باره مرقوم فرمائيد.
ج - در فرض سؤال هر گاه زوج زوجه خود را از خانه اخراج كرده و او را راه نداده و زوجه تمكين داشته نفقه اين مدت را طلبكار است و زوج در صورت تمكن مالى حق تأخير در اداء ندارد ولى براى زن واجب نيست بچههاى خود را نزد خود نگهدارى كرده و نفقه آنها را بدهد و چنانچه نفقه بچههاى خود را از غير مال زوج داده حق مطالبه از زوج ندارد.
س 516 - آيا هزينه زايمان داخل در نفقه زوجه است يا اولاد.
ج - مخارج زايمان جزء نفقه زوجه است.
س 517 - آيا هزينه زايمان در حال نشوز زوجه به عهده زوج است يا زوجه.
ج - در فرض سؤال مخارج زايمان به عهده زوجه است.
س 518 - آيا نشوز اضطرارى به اين معنى كه زوج اين قدر زوجه خود را اذيت كند كه زوجه نتواند متحمل آن شود و بدون اجازه شوهر از خانه بيرون رود مسقط نفقه هست يا نه.
ج - در موردى كه زن بواسطه خوف ضرر نفس تكليف شرعيش رفتن باشد ناشزه محسوب نمىشود.