پسر نا بالغ تزويج نمود اما بعد از بالغ شدن دختر و جدش هيچ كدام راضى به آن تزويج نيستند و نيز پسر حاضر به طلاق نباشد حاكم شرع يه او كيل او مىتواند طلاق بدهد يا نه.
ج - در فرض سؤال اگر تزويج صغيره در حين عقد مفسدهاى نداشته و ساير شرائط صحت نيز موجود بوده است عقد جد نافذ است و عدم رضايت آنها بعد از عقد مضر به صحت آن نيست و اگر بخواهند از يكديگر جدا شوند لازم است زوج را راضى نمايند تا طلاق دهد.
س 418 - پسرى است كه سن او كمتر از پانزده سال است دختر 19 سالهاى را جهت اين پسر عقد كردهاند و خود اين پسر در حضور پدر خودش قبول خوانده است آيا اين عقد صحيح است يا نه.
ج - اگر علائم ديگر بلوغ در پسر نبوده بايد مراعات احتياط بشود به اين نحو كه يا عقد را ولى بخواند و يا صبر كند تا پسر بالغ شود و خودش يا عقد را تجديد كند يا طلاق بدهد.
س 419 - آيا برادر و مادر ولايت بر صغير و مجنون دارند يا خير.
ج - ولايت بر صغير و صغيره و مجنونى كه جنون او متصل به بلوغ باشد مخصوص پدر و جد پدرى است و برادر و عمو و دائى و مادر هيچ يك ولايت ندارند و جد مادرى هم ولايت ندارد هر چند از طرف مادر پدر باشد يعنى مثلا پدر مادر پدر باشد و اما نسبت به مجنونى كه جنون او متصل به بلوغ نباشد اقوى ولايت حاكم شرع است هر چند احتياط آن است كه از پدر يا جد پدرى نيز اذن گرفته شود.
(عقد فضولى) س 420 - آيا در عقد نكاح فضوليت جارى است كه با اجازه درست شود يا خير.
ج - بلى هر گاه نكاح فضولى واقع شود با اجازه صحيح مىشود.