(مسائل متفرقه غصب) س 311 - افراد دو محل مقدارى پول بالسويه به حساب اداره آبادانى و مسكن گذاردهاند و آن اداره بواسطه پول آن دو محل و كمك اداره، حمامى بعنوان مشترك بين دو محل ساخته و فعلا راكد است آيا يكى از آن دو محل بدون اجازه و رضايت افراد محل ديگر مىتوانند تصرف و استفاده نمايند يا خير.
ج - در فرض مسئله اگر مصالح و زمين مشترك بين دو محل باشد جواز تصرف در آن موقوف به رضايت اهل دو محل است.
س 312 - منزل مسكونى من غصبى است و شوهرم اجازه بيرون رفتن براى اداء نماز نمىدهد تكليف من چيست.
ج - در اين موارد تحصيل اذن از شوهر لازم نيست و بايد هر چند شوهر نهى كند در مكان مباح نماز بخوانيد و تصرف در مكان غصبى به هر نحو حرام است و شوهر نمىتواند زن را الزام به توقف در خانه غصبى بنمايد.
س 313 - مكانى كه اكنون ما در آن نماز مىخوانيم مالك آن چند نفر هستند و مالك اصلى آن كه زمين را ساختمان كرده معلوم نيست و مدتى است آن را از كسى خريده ايم نمازى كه تاكنون خوانده ايم و مىخوانيم و خواهيم خواند چه صورت دارد.
ج - در صورتى كه مالك شرعى ملك ولو بر حسب ظواهر شرع معلوم باشد بايد از او استرضاء نمايند و اگر مجهول باشد بايد از حاكم شرع اجازه بگيرند س 314 - شخصى مبلغى پول كسى را ده سال قبل غصب كرده حالا كه مىخواهد آن پول را به صاحبش بدهد چه مقدار بايد بدهد اسكناس يا نقره.
ج - اگر پول نقره را غصب كرده بايد اگر عين آن باقى نيست مثل آن را بدهد و اگر مثل پيدا نمىشود قيمت فعلى آن را بدهد و اگر اسكناس بوده است اسكناس رايج بدهد.