زوجه را طلاق بدهد و ازدواج مجدد نمايد مستدعى است بيان فرمائيد كه آيا به چنين زنى مهريه و نفقه ايام عده مىرسد يا خير.
ج - در صورتى كه مشار اليها زن باشد عقد او صحيح بوده و طلاق هم صحيح است و اگر طلاق رجعى باشد فرقى بين زن اولاد دار و عقيم نيست و نفقه ايام عده و مهريه خود را مىبرد.
س 505 - هر گاه انسان قدرت مالى بقدرى كه بتواند هم صرف خود نمايد و هم نفقه همسر واقارب واجب النفقه خود را بدهد ندارد كداميك مقدم است ج - خودش مقدم است و اگر اضافه داشته باشد زوجه بر اقارب واجب النفقه مقدم است پس اگر از قوت خود بيشتر دارد بايد زيادى را صرف زوجه كند و اگر از نفقه زوجه زياد آمد صرف اقارب واجب النفقه مانند پدر و مادر و اولاد نمايد.
س 506 - آيا براى نفقه زوجه واقارب واجب النفقه مقدار معينى هست يا خير ج - اندازه معينى ندارد بلكه آنچه واجب است مقدار كفايت از خوراك و لباس و مسكن با ملاحظه حال و شأن وزمان و مكان است و بايد مراعات متعارف شود س 507 - اگر زنى شوهرى داشته باشد كه شغل و كسب آن شوهر حرام و در نتيجه در آمدش كلا از راه غير شرعى تأمين شود آيا تكليف اين زن با داشتن بچه از نظر نفقه و در چنين خانهاى چيست و چه بايد بكند زيرا علم دارد كه لباس و غذاى او را كه شوهرش تأمين مىكند از راه كسب غير مشروع بدست آمده است.
ج - بر شوهر واجب است نفقه زن را از مال حلال بدهد و زن در صورتى كه علم به غصب عين چيزهائى كه محل ابتلاء است دارد جائز نيست در آنها تصرف كند و مىتواند از شوهر مطالبه كند كه از مال حلال نفقه او را بدهد و در صورت عدم علم به غصبيت محل ابتلاء، تصرف در آن جايز است.
س 508 - شخصى با دخترى ازدواج كرده و مدت هشت سال تقريبا زندگى كرده و در اين مدت خداوند دو فرزند به اين زن و شوهر مرحمت فرموده و در فرزند دوم سه روز بعد از زايمان زن مزبوره سكته كرده و يك طرف بدنش فلج و بى حس