و بايد طلاق را در محضر علماء شيعه واقع سازيد و از زوج ثانيا وكالت بگيريد و اكتفا به وكالت قبل نكنيد.
س 696 - زنى تمام مهريه خود را از شوهرش گرفته ولى نفقه ايام عده را از شوهرش نگرفته و بخشيده در اين صورت آيا طلاق خلع است يا نه و نيز زنى مهريه خود را بذل نموده به شوهرش در عوض خلع آيا نفقه دارد يا نه.
ج - اگر طلاق مبنى بر بخشش نفقه ايام عده واقع نشده رجعى بوده و اگر در مقابل بذل نفقه ايام عده واقع شده ظاهرا آن طلاق خلعى واقع شده و صحيح است ولى چون زوجه نفقه ايام عده را قبل از استحقاق كه هنوز مالك نبوده بذل كرده بايد به مقدار آن به شوهر بدهد و در طلاق خلع زن نفقه طلبكار نيست.
(طلاق غايب) س 697 - حد غايب بودن زوج از زوجه بايد چقدر باشد تا بدون تفحص از حال زوجه زوج بتواند او را طلاق دهد و حال حيض وطهر او و مراعات اين امر و عدم آن در زوج معتبر است يا در كسى كه به وكالت از زوج طلاق مىگويد و وكيل چه وقت بايد صيغه بخواند و تاريخ توكيل و وقت اجراء صيغه بايد براى وكيل معلوم باشد يا خير.
ج - غايب بودن به اين است كه زوج در بلد ديگر باشد و استعلام حال زوجه بنحو عادى و متعارف براى او ممكن نباشد و در صحت طلاق غائب، غايب بودن شخص زوج ميزان است نه وكيل او و وكيل هم در وقتى كه زوج غائب است و امكان استعلام براى وكيل و موكل نيست طلاق بدهد و تفصيل را در وسيله ملاحظه فرمائيد.
س 698 - در رساله عمليه احكام خاصى براى طلاق زنى كه شوهرش غايب است ذكر شده بفرمائيد شوهرى كه حاضر است ولى بدست آوردن حال زن از