در تمام مدت يا بعض آن از انتفاع بيفتد نسبت به زمانى كه منافع آن از بين رفته اجاره باطل است.
س 129 - شخصى زمينى را اجاره مىدهد مثلا بده من گندم و شرط مىكند كه اگر آفت عمومى به زراعت برسد به تصديق مصدق از مال الاجاره كسر شود در اين صورت اگر آتش به خرمن بيفتد و بسوزاند جزء آفت هست يا نه.
ج - از مال الاجاره چيزى كم نمىشود و سوختن زراعت اتفاقا از آفات عمومى نيست.
س 130 - شخصى باغى را دو ساله به اجاره زيدى مىدهد در اثر آفت قسمتى از محصول يك يا دو سال آن از بين مىرود آيا مستأجر اختيار فسخ دارد يا نه و اگر ندارد خسارت وارده به عهده موجر است و يا مستأجر.
ج - در فرض سؤال اگر در ضمن عقد اجاره شرط خيار نكردهاند حق فسخ ندارد و خسارت نيز بر مستأجر وارد است مگر آن كه در آن محل متعارف مردم بر خلاف باشد.
(مسائل متفرقه اجاره) س 131 - مستأجرى خانهاى را اجاره نموده و عادتش اين بوده كه اجاره ماهانه را جلوتر مىداده آيا در صورت انتقال مستأجر در وسط ماه به خانه ديگر مىتواند نصف اجاره را از موجر مطالبه كند يا نه.
ج - اگر صيغه خوانده و مدت اجاره تا آخر ماه بوده و حق فسخ هم قرار نداده نمىتواند نصف پول را پس بگيرد و همچنين اگر به نحو معاطاة پول يك ماه را داده و موجر هم در پول تصرف كرده و عين پول را خرج كرده باشد.
س 132 - زمينى را از دولت اجاره كردهاند و در آنجا جهت سكونت مكانى تهيه نموده و در آن كار مىكنند ولى اجاره نامه به آنها داده نشده فقط اسامى اشخاص را در دفترشان نوشتهاند و روزانه يك تومان يا پانزده قران اجاره مىگيرند