ج - در صورتى كه قنات مورد اجاره مخروبه شده اجاره قنات نسبت به بقيه مدت باطل مىشود و موجر مستحق مال الاجاره باقيمانده نيست و اگر تبعيض اجاره در اين فرض براى مستأجر ضررى باشد مىتواند اجاره را نسبت بگذشته هم فسخ نمايد و اگر قنات مخروبه نشده و فقط انتفاع از آن در چند نوبت بواسطه مانع مذكور ممكن نشده چنانچه ظاهر فرض اخير است موجر نسبت به مدتى كه مسلوب المنفعه شده مستحق اجرت نيست.
(اجاره به موت موجر يا مستأجر باطل نمىشود) س 122 - شخصى املاك خود را به اولادش هبه كرده و بعدا از اولاد خود آن املاك را اجاره نموده و مدت اجاره هنوز باقى است و آن شخص از دنيا رفته و وصيت به ثلث اموال براى خودش نموده آيا تا مدت اجاره باقى است هر سال بايد ثلث اخراج كرد يا اين كه به موت اجاره باطل مىشود.
ج - اجاره به موت موجر يا مستأجر باطل نمىشود و با فرض آن كه وصيت به ثلث جميع اموال خودش كرده باشد ثلث منافع مدت اجاره بايد به مصرف خود ميت برسد.
(اجير شدن براى نماز و روزه) س 123 - شخصى اجير مىشود براى چند نفر كه مدتى صوم وصلوة بجا آورد ولى مدت صوم وصلوة را فراموش نموده و نمىداند چند مدت است تكليف او چيست ج - اگر مراد مقدار صوم وصلوة است مىتواند به قدر متيقن اكتفا كند لكن احتياط آن است كه به قدرى بجا آورد كه يقين حاصل شود برئ الذمه شده است.
س 124 - شخصى كه قضاء يقينى عبادت از خود بر ذمه دارد اجير شدنش براى انجام عبادت غير جايز است يا نه و در هر صورت بين صوم وصلوة فرقى هست يا نه