امان مسلمانان است، در صورتى كه قيمت آن چيز به 6، 12 نخود نقره سكه دار برسد بايد تا يك سال اعلان كند و مقتضاى احتياط در كيفيت اعلان آن است كه، از روزى كه آن را پيدا كرده تا يك هفته روزى دو مرتبه، و بعد تا يك ماه هفته اى يك مرتبه، و بعد تا يك سال ماهى يك مرتبه در محل اجتماع مردم اعلان كند.
مسأله 2563 - اگر انسان خودش نخواهد اعلان كند، مى تواند به كسى كه اطمينان دارد بگويد كه از طرف او اعلان نمايد.
مسأله 2564 - اگر تا يك سال اعلان كند و صاحب مال پيدا نشود، مى تواند آن را براى خود بردارد به قصد اينكه هر وقت صاحبش پيدا شد عوض آن را به او بدهد، يا براى او نگهدارى كند كه هر وقت پيدا شد به او بدهد، يا از طرف صاحبش صدقه بدهد. به قصد اينكه اگر صاحبش پيدا شد و راضى به صدقه نشد عوض آن را به او بدهد.
مسأله 2565 - اگر بعد از آنكه يك سال اعلان كرد و صاحب مال پيدا نشد مال را براى صاحبش نگهدارى كند و از بين برود، چنانچه در نگهدارى آن كوتاهى نكرده و تعدى يعنى زياده روى هم ننموده ضامن نيست. ولى اگر از طرف صاحبش صدقه داده باشد، يا براى خود برداشته باشد، در هر دو صورت ضامن است.
كسى كه مالى را پيدا كرده، اگر عمدا به دستورى كه گفته شد اعلان نكند، گذشته از اينكه معصيت كرده، باز هم واجب است اعلان كند.
مسأله 2566 - اگر بچه بالغ چيزى پيدا كند ولى او بايد اعلان نمايد اگر خودش اعلان نكند.
مسأله 2567 - اگر انسان در بين سالى كه اعلان مى كند، از پيدا شدن صاحب مال نا اميد شود و بخواهد آن را صدقه بدهد اشكال ندارد.
مسأله 2568 - اگر در بين سالى كه اعلان مى كند مال از بين برود، چنانچه در نگهدارى آن كوتاهى كرده، يا تعدى يعنى زياده روى كرده باشد، بايد عوض