مسأله 2300 - چيزى را كه گرو مى گذارند، بايد خريد و فروش آن يا مصالحه آن صحيح باشد، پس اگر شراب و مانند آن را گرو بگذارند درست نيست.
مسأله 2301 - استفاده چيزى را كه گرو مى گذارند، مال كسى است كه آن را گرو گذاشته.
مسأله 2302 - طلبكار نمى تواند مالى را كه گرو گذاشته شده، بدون اجازه بدهكار ملك كسى كند، مثلا ببخشد يا بفروشد ولى اگر آن را ببخشد يا بفروشد، بعد بدهكار بگويد راضى هستم اشكال ندارد. اما بدهكار مى تواند ببخشد يا بفروشد بدون اجازه طلبكار ولى حق رهن از بين نمى رود و باقى است به همان چيز و طلبكار مى تواند اگر طلبش داده نشد آن عين را بفروشد و طلب خود را بردارد، ولى خريدار اگر جاهل باشد خيار فسخ دارد.
مسأله 2303 - اگر طلبكار چيزى را كه گرو برداشته با اجازه بدهكار بفروشد چنانچه حق رهن اسقاط شده حقى ندارد و الا خود مال در گرو باقى است.
مسأله 2304 - اگر موقعى كه بايد بدهى خود را بدهد، طلبكار مطالبه كند و او ندهد چنانچه طلبكار وكيل در بيع باشد مى تواند مالى را كه گرو برداشته بفروشد و طلب خود را بر دارد و بايد بقيه را به بدهكار بدهد، و اگر وكيل نباشد، به بدهكار مراجعه در بيع مى كند و او را الزام مى نمايد و اگر قبول نكرد، رجوع به حاكم شرع مى نمايد، تا حاكم او را مجبور نمايد، و اگر قبول نكرد حاكم از طرف او مى فروشد يا اجازه مى دهد كه طلبكار بفروشد.
مسأله 2305 - اگر بدهكار غير از خانه اى كه در آن نشسته و چيزهايى كه مانند اثاثيه خانه محل احتياج او است، چيز ديگرى نداشته باشد، طلبكار نمى تواند طلب خود را از او مطالبه كند ولى اگر مالى را كه گرو گذاشته خانه و اثاثيه هم باشد، طلبكار مى تواند بفروشد و طلب خود را بردارد.