مسأله 2129 - هر گاه بعد از خريدن جنس عيب آن را بفهمد، اگر چه فروشنده حاضر نباشد، مى تواند معامله را به هم بزند.
مسأله 2130 - در چهار صورت اگر خريدار بفهمد مال عيبى دارد، نمى تواند معامله را به هم بزند، يا تفاوت قيمت بگيرد: اول - آنكه موقع خريدن، عيب مال را بداند دوم - به عيب مال راضى شود. سوم - در وقت معامله بگويد اگر مال عيبى داشته باشد پى نمى دهم و تفاوت قيمت هم نمىگيرم. چهارم - فروشنده در وقت معامله بگويد اين مال را با هر عيبى كه دارد مىفروشم ولى اگر عيبى را معين كند و بگويد مال را با اين عيب مىفروشم و معلوم شود عيب ديگرى هم دارد، خريدار مى تواند براى عيبى كه فروشنده معين نكرده مال را پس دهد، يا تفاوت قيمت بگيرد.
مسأله 2131 - در سه صورت اگر خريدار بفهمد مال عيبى دارد، نمى تواند معامله را به هم بزند ولى مى تواند تفاوت قيمت بگيرد: اول - آنكه بعد از معامله در مال تصرف كند به نحوى كه موجب تغيير مورد معامله بشود مانند دوختن پارچه و بريدن آن و امثال اينها. دوم - بعد از معامله بفهمد مال عيب دارد و فقط حق بر گرداندن آن را ساقط كند. سوم - بعد از تحويل گرفتن مال، عيب ديگرى در آن پيدا شود، ولى اگر حيوان معيوبى را بخرد و پيش از گذاشتن سه روز عيب ديگرى پيدا كند اگر چه آن را تحويل گرفته باشد، باز هم مى تواند آن را پس دهد نيز اگر فقط خريدار تا مدتى حق به هم زدن معامله را داشته باشد و در آن مدت، مال عيب ديگرى پيدا كند، اگر چه آن را تحويل گرفته باشد، مى تواند معامله را به هم بزند.
مسأله 2132 - اگر انسان مالى داشته باشد كه خودش آن را نديده و ديگرى خصوصيات آن را بارى او گفته باشد، چنانچه او همان خصوصيات را به مشترى بگويد و آن را بفروشد و بعد از فروش بفهمد كه بهتر از آن بوده، مى تواند معامله را به هم بزند.