هفتم از مبطلات نماز خنده با صدا و عمدى است و چنانچه سهوا با صدا بخندد، نمازش اشكال ندارد، و لبخند هم نماز را باطل نمى كند.
مسأله 1158 - اگر براى جلوگيرى از صداى خنده حالش تغيير كند، مثلا رنگش سرخ شود، لازم نيست نمازش را دوباره بخواند.
هشتم از مبطلات نماز آن است كه براى كار دنيا عمدا با صدا گريه كند، ولى اگر از ترس خدا يا براى آخرت گريه كند، آهسته باشد يا بلند اشكال ندارد.
بلكه از بهترين اعمال است.
نهم از مبطلات نماز كارى است كه صورت نماز را به هم بزند مثل دست زدن و به هوا پريدن و مانند اينها، كم باشد يا زياد، عمدا باشد يا از روى فراموشى، ولى كارى كه صورت نماز را به هم نزند مثل اشاره كردن به دست اشكال ندارد.
مسأله 1159 - اگر در بين نماز بقدرى ساكت بماند كه نگويند نماز مى خواند، نمازش باطل مى شود.
مسأله 1160 - اگر در بين نماز كارى انجام دهد، يا مدتى ساكت شود و شك كند كه نماز به هم خورده يا نه، نمازش صحيح است.
دهم از مبطلات نماز، خوردن و آشاميدن است كه اگر در نماز طورى بخورد يا بياشامد كه نگويند نماز مى خواند، عمدا باشد يا از روى فراموشى نماز باطل مى شود. ولى كسى كه مى خواهد روزه بگيرد اگر پيش از اذان صبح، نماز مستحبى بخواند و تشنه باشد، چنانچه بترسد كه اگر تمام كند صبح شود، در صورتى كه آب روبروى او در دو سه قدمى باشد مى تواند در بين نماز آب بياشامد.
ولو نگويند نماز مى خواند اما بايد كارى كه نماز را باطل مى كند مثل روگرداندن از قبله انجام ندهد.
مسأله 1161 - اگر به واسطه خوردن يا آشاميدن عمدى، موالات نماز به هم بخورد يعنى طورى شود كه نگويند نماز را پشت سر هم مى خواند، بنابر احتياط