حال موت شوهر 8 - 1 آن مىرسد به زوجه و از زوجه به عمويش و بقيه به بچهها مىرسد و از آنها به پدر و شوهر كه جد آنها است و 8 - 1 سهم زوجه مىرسد به عمويش و فرض اين است كه بچهها اموالى نداشته اند و اگر اموالى داشته باشند بين پدر و مادر تقسيم مىشود بالسويه و از پدر به جد بچهها و از مادر به عموى او مىرسد.
س: زنى با فرزندان خود غرق شده فقط شوهر مانده و پدر و مادر، سهم هر يك چقدر است، آيا سهم شوهر نصف است چون اولاد مردهاند حكم عدم اولاد را دارد يا نه؟
ج: نسبت به زائد از ربع تا نصف با ورثه مصالحه كنند.
س: شخصى فوت كرده و داراى عيال و اولاد، خانه مسكونى او را اجاره دادهاند، آيا زوجه از مال الاجاره ارث مىبرد؟
ج: زوجه دائمى از همه اموال منقول ارث مىبرد و از زمين وقيت آن ارث نمىبرد و اما نسبت به هوائى، از عين آن محروم است ولى از قيمت ارث مىبرد و قيمت يوم الاداء را مىبرد، پس گرچه مالك عين نيست - به اعتبار ذات - ولى به اعتبار قيمت مالك عين است و احد الاعتبارين براى استحقاق اجرت كافى است.
س: شخصى در چهل سال پيش زمين موات را احياء كرده و يك مرتبه در آن زراعت كرده و سپس متروكه و باير شده و فوت كرده، بعد از مدتى يكى از ورثه مجددا زمين مزبور را احياء كرده و به آن اضافه كرده و از ديگر ورثه كمك خواسته و آنها حاضر به كمك نشدهاند و مخارج و زحمات زيادى متحمل شده و اينك مدت ده سال است در آن كشت و زرع مىكند و سند ثبتى هم براى آن گرفتهاند، حال ورثه زمين مزبور را ادعاى ارث مىكنند، آيا چنين حقى دارند يا نه؟
ج: اگر محيى اول از زمين اعراض كرده احياء براى دومى جايز است و ديگران حقى ندارند و اما اگر اعراض نكرده باشد يا شك در اعراض داشته باشيم،