شرعى سه ربع مثقال صرافان يعنى هيجده نخود است و چنانچه نزاع موضوعى در بين باشد محتاج به مرافعه شرعيه است.
س 123 - در شكستن استخوان پا كه سالم شود چهار پنجم از يك پنجم نصف ديه است و ساق پا دو استخوان در كنار هم دارد اكنون چنانچه در يك جا، دو استخوان شكسته شود دو شكستگى محسوب مىشود و يا يك شكستگى؟
ج - در فرض سؤال بنابر مشهور بين علماء اعلام، اگر هر دو استخوان، از ساق يك پا، شكسته و بعد بهبود يافته، جانى بايد هشتاد دينار ديه بدهد و اگر يكى از دو استخوان ساق شكسته و بهبود يافته بايد چهل دينار بدهد و چنانچه با تراضى طرفين باشد بىاشكال است.
س 124 - اين كه در ديه جراحات سر و صورت، مثل حارصه و داميه و امثال آن، شتر، ذكر شده آيا خصوصيتى دارد و يا اين كه مىتوان از پنج نوع ديگر هم حساب كرد؟
ج - القاء خصوصيت، بعيد نيست، مخصوصا در صورت عدم امكان رد شتر و احوط تراضى است بلكه ترك نشود.
س 125 - آيا شتر و دينار در ديات جروح و امثال آن خصوصيتى دارد يا نسبت به ديه كامله بايد ملاحظه شود مثلا شتر يعنى يك صدم ديه كامله، ولو اين كه از نقره سكه دار پرداخت شود؟
ج - در ديات اعضاء و منافع، كه تعبير به ديه قتل يا نصف و ثلث و نظاير آنها شده، تخيير بين اقسام ديات، بعيد نيست و هم چنين در مثل شكستن استخوان پا، يا دست، كه خمس ديه، در بعض صور، تعيين شده، تخيير، بعيد نيست و لكن در موردى كه مثل ديه سرخى و نظاير آن باشد احتياط ترك نشود، و اما در موارد قصاص چون قبول ديه و عدم قصاص، موقوف به رضايت مجنى عليه، در اخذ ديه مىباشد اجبار بر اخذ نوع مخصوص، جايز نيست.
س 126 - اگر كسى دست كسى را بشكند يا كبود يا سرخ كند ديه هر كدام را مشخص فرمائيد؟
ج - ديه شكستن دست، اگر خوب شود و كجى يا عيب در آن نباشد هشتاد دينار است و اگر كجى يا عيب در آن باشد صد دينار و ديه سرخى، اگر در سر و صورت باشد يك دينار