بدين باطل ديگر نمايند احكام مرتد ملى بر آنها جارى است يا نه؟
ج - اقوى آنست كه مالى را كه در حال ارتداد يا بعد از توبه كسب مىكند مالك مىشود و اگر نصرانى يهودى شود يا بالعكس ظاهر آنست كه احكام اهل ذمه بر او مرتب است.
س 49 - اگر چنانچه شخص عالما عامدا در حالتى كه مختار و بالغ و عاقل باشد ومكره و مغمى عليه نباشد به پيغمبر اسلام صلى الله عليه وآله و به ائمه عليهم الصلاة والسلام شتم و ناسزا بگويد و مصر هم باشد آيا چنين شخصى مرتد است يا نه و داد و ستد و معاشرت و ازدواج و غير اينها با چنين شخصى چه صورت دارد آيا عيالش بر او حرام است يا نه و توبهاش قبول است يا خير؟
ج - شخص مذكور با فرض علم و عمد و اختيار مرتد و نجس مىشود و عقد زوجه او باطل است و مال او ارث برده مىشود به شرط آن كه احتمال غضب و عدم اختيار و يا عدم التفات در بين نباشد و الا (الحدود تدرء بالشبهات) و در صورت ارتداد توبه او قبول مىشود به اين معنى كه بعد از توبه پاك مىشود و مىتواند با زن مسلمان ازدواج كند حتى با عيال خودش كه قبلا داشته به عقد جديد مىتواند ازدواج نمايد.
س 50 - عدهاى هستند معروف بعلى اللهى و لكن معلوم نيست چه چيز را مىپرستند و چه كسى را قبول دارند، البته از نظر ظاهر در ماه محرم هيئت سينه زنى دارند، معاشرت با اين افراد و راه دان ايشان به منزل و مسجد و معامله با اينها چه صورت دارد؟
ج - اگر حضرت على عليه الصلاة والسلام را خدا بدانند يا آن كه يكى از ضروريات اسلام را منكر باشند نجس هستند و راه دادن آنها به مسجد جايز نيست و با رطوبت با ايشان ملاقات نكنند و اما ساير معاشرتها اگر موجب ترويج مرام آنها نباشد اشكالى ندارد.
س 51 - مرتد به چه اشخاصى گفته مىشود اگر پدر و مادر هر دو مرتد باشند و در حال ارتداد از ايشان فرزندى متولد شود حكم مرتد را دارد يا خير؟
ج - مرتد به كسى گفته مىشود كه مسلمان باشد و بعد كافر شود و طفل متولد از دو مرتد در حكم كافر است و مرتد نيست.
س 52 - شخصى موضوع خمس را انكار مىكند به نظر جنابعالى چگونه بايد با اين شخص رفتار كرد؟