بدهد و بقيه مال ورثه است ولى احتياط اين است كه در جدا كردن خمس، از حاكم شرع و كبار ورثه استجازه نمايد.
س 44 - مرتد، بدون توبه، اگر خمس بدهد، سيد مىتواند بگيرد و هم چنين نسبت به سهم مبارك امام عليه السلام؟
ج - جواز گرفتن خمس، از مرتد قبل از توبه با اذن حاكم شرع و كبار ورثه بعيد نيست.
س 45 - ساب پيغمبر صلى الله عليه وآله نعوذ بالله، فقط عاصى و واجب القتل است چنانچه بعض علماء فرمودهاند يا مرتد و كافر هم مىشود؟
ج - بر چنين كسى احكام مرتد، از حيث قتل جارى مىشود.
س 46 - كسى كه توهين و هتاكى كند نسبت به ائمه عليهم السلام يا يكى از امامان در حال غيظ اما نه غيظى كه مزيل عقل و هوش باشد آيا فقط عاصى شده يا مرتد هم مىشود و آيا واجب القتل است يا خير؟
ج - ناسزاى به ائمه عليهم السلام حكم ناسزاى به رسول خدا را دارد و ناسزا گفتن به آن مقام موجب كفر و ارتداد است و كشتن گوينده ناسزا واجب است.
س 47 - آيا حيف و ميل اموال كسى كه بهائى مىباشد در صورتهاى زير مجاز است يا خير 1 - وامى از يك بهائى كه قبلا مسلمان بوده و سپس بهائى شده گرفته شده آيا مىتوان وام را پس نداد؟ 2 - وامى از يك بهائى كه از تاريخ تولد به پيروى از پدر و مادر بهائى بوده گرفته شده آيا مىتوان وام را پس نداد؟ 3 - اصولا استفاده از اموال بهائى و ضرر و زيان به آنان شرعا جايز است يا خير؟
ج - 1 و 2 و 3 - مالى را كه بهائى در زمان مسلمان بودن و قبل از بهائى شدن داشته، به وارث مسلمان او مىرسد و حيف و ميل آن جايز نيست و اما آنچه را كه بعد از بهائى شدن و در زمان ضلالت بدست آورده حيف و ميل آنها مانعى ندارد و هم چنين حيف و ميل مال كسى كه از اول به تبعيت پدر بهائى بوده و در آن زمان بدست آورده بلا مانع است مگر اين كه دولت اسلامى تعهد حفظ اموال او را نموده باشد.
س 48 - آيا مرتد فطرى بعد از توبه يا قبل از توبه مالك مال جديد از قبيل اجرت عمل خود يا چيزى كه به حيازت بدست آورده مىشود يا نه و آيا يهود و نصارى هر گاه دين خود را تبديل