مىآورند و از اين نظر در مسجد استكان زيادى جمع شده در اين صورت مىشود كسى كه از اول قصد بردن استكان را داشته باشد نيت كند عوض استكان اسباب و وسائل ديگرى جهت مسجد خريدارى نمايد يا نه و نيز جائز است ظروف مسجد و يا چراغهاى هديه شده به مسجد را در مجالس عمومى ديگر مصرف كرد يا نه.
ج - استكانى كه وقف براى مسجد است جايز نيست به منزل ببرند و اما بردن اشيائى كه متعلق به مسجد است به مجالس عمومى ديگر موقوف به نظر واقفين آنها است.
س 1126 - خريد و فروش سرقفلى مغازهائى كه ملكشان وقفى است و در اختيار سازمان اوقاف قرار گرفته شرعا جايز است يا نه.
ج - در فرض سؤال مذكور متولى شرعى وقف بايد رعايت مصلحت وقف را بنمايد اگر مصلحت وقف اقتضاى گرفتن سرقفلى داشته باشد بايد بگيرد و اگر گرفتن سرقفلى موجب مفسده باشد نبايد بگيرد و در غير اين صورت مخير است ولى اگر سرقفلى بنحو شرعى گرفته شود از منافع وقف است و بايد به مصرف وقف برسد و متولى نمىتواند خود مصرف كند.
س 1127 - ملكى و آبى است كه حدود 130 سال قبل وقف شده و من هيچ گونه اطلاعى از وقف بودنش نداشتم فقط شايعاتى در موردش بود تا اين كه پدرم مريض شد هنگامى كه وصيت مىكرد سؤال كردم جوابى نداد در اثر بى اطلاعى بعد از فوت پدرم اين ملك به اولاد منتقل شد و در آمد آن تا چهار سال تقسيم مىگرديد سال پنجم وقف نامهاى ديده شد و همان سال طبق وقف نامه عمل شد.
(1) اين چهار سال كه در آمد آن بين اولاد تقسيم مىشد و از وقف بودنش اطلاع نداشتيم آيا در آمد سالهائى كه تقسيم شده بايد پرداخت يا نه و در صورت نداشتن تكليف چيست؟
(2) با در آمد جزئى كه پدرم از ممر ديگر داشته و در آمد عمده