س 1130 - باغى است كه زمينش وقف نبوده اما به علت نداشتن آب كافى از آب وقفى آبيارى مىشده از هنگام ديدن وقف نامه، اين آب قطع شده آيا مىشود از آب وقفى آبيارى كرد و اين باغ را مشروب نمود.
ج - جائز است اما قيمت آب وقفى را در مدتى كه قبلا مصرف نموده ضامن مىباشد و منافع زمين براى مالكين مىباشد.
س 1131 - زمينى است كه وقف نبوده و از آب وقفى مدتها آبيارى مىشده هم اكنون درختهاى ميوه اين زمين بيست ساله هستند و اين زمين به فروش مىرسد آيا پول اين زمين اشكال ندارد.
ج - قيمت آب مصرف شده را بپردازند تا به مصرف وقف برسد و معامله اشكال ندارد.
س 1132 - زمين وقف را مىشود به خاطر راه واگذار كرد.
ج - اگر راه مورد احتياج خود زمين وقفى باشد بطورى كه اگر راه نداشته باشد منفعتى نخواهد داشت به قدر ضرورت مانعى ندارد اما براى سائر جهات نمىشود زمين موقوفه را راه نمود.
س 1133 - ملك وقفى را رژيم سابق بما اجاره داده به مبلغ معين ما در اين ملك موقوفه با نظر متولى آن روز يك چاه نيم عميق حفر نموده ايم يعنى در اين ملك به ملبغ 220000 دويست و بيست هزار تومان خرج كرده ايم و ليكن برداشت آن مبلغ از سهم موقوفه به مبلغ چهل هزار تومان مىباشد آيا خرجى كه نموده ايم در اين ملك از سهم خودش برداريم تا مبالغ خرج كرد تمام شود يا خير نظر مبار كتان را مرقوم فرمائيد كه مورد نياز است.
ج - در فرض سؤال اگر با متولى شرعى قرار داد كرده باشيد بايد مطابق قرارداد عمل شود و اگر با متولى شرعى قرارداد نكرده باشيد و فقط با اوقاف سابق قرارداد شده در اين صورت اگر اعيانى از مال شما موجود باشد مثل موتور چاه