تنظيم وتوليت بعد از فوت را از جانب واقف به ديگرى واگذار مىنمايد آيا اين عمل خلاف شرع از جانب واقف هست يا نيست بطور كلى متولى در امور موقوفات از جانب واقف بعد از اجراء صيغه و تعيين متولى بدون تقصير قابل عزل و نصب هست يا نيست.
ج - از خصوص مورد سؤال اطلاع ندارم بطور كلى اختيار جعل توليت بدست واقف است ولى بعد از آن كه شخص را معين نمود جايز نيست او را از توليت عزل نمايد مگر آن كه بفهمد كه شرائط توليت را ندارد كه در اين صورت خود به خود منعزل مىشود.
س 1111 - واقف زمينى را وقف نموده و متولى شرعى را اكبر اولاد ذكور خود قرار داده نسلا بعد نسل و عوائد آن صرف عزا دارى حضرت ابا عبد الله الحسين عليه السلام در ايام محرم بشود در اين صورت متولى مىتواند حق التوليه خود را در مقابل گرفتن پولى براى هميشه به يكى از اقارب خود غير از اولاد واقف انتقال دهد يا نه كه توليت آن با شخص دوم باشد و متولى اول حق نداشته باشد.
ج - در فرض سؤال واگذار نمودن متولى شرعى منصوص توليت خود را به غير جائز نيست خواه مجانى باشد يا غير مجانى و با اين عمل ديگرى داراى توليت نمىشود و تصرفات او در موقوفه جائز نيست بلى متولى شرعى جائز است ديگرى را از طرف خود براى انجام اعمال موقوفه وكيل نمايد.
س 1112 - (1) وقفى است كه متولى آن، آن را به اين جانب واگذار كرده كه اجاره آن را گرفته به مصرف موقوف عليهم برسانم الان از طرفى به جهت پيرى قدرت بر اين كار ندارم و از طرفى اگر تحويل متولى بدهم مىدانم به آن عمل نخواهد كرد وظيفه من در اين ميان چيست؟
(2) موقوفه ديگريست كه متولى آن عدول مؤمنين مىباشند