و تصرف در لوله موقوف به اذن صاحبان آب است و اگر لوله هم وقف شده حكم خود آب بر آن جارى است.
س 1151 - در باغچه مسجد شبيه خوانى جايز است يا نه.
ج - در ملك موقوفه بايد تصرف بر خلاف نكنند.
س 1152 - زمينى جهت قبرستان وقف شده و در دو ثلث آن اموات دفن شده و يك ثلث آن خالى است و فعلا از دفن اموات منصرف شدهاند و زمين ديگر اختيار كردهاند در اين صورت مىشود خاك اين زمين را كنده و خشت بزنند و براى ساختمان مسجد به كار ببرند يا نه.
ج - محل اشكال است براى مسجد از محلى خاك بردارند كه مورد شبهه نباشد.
س 1153 - آبى كه از زمين موقوفه بواسطه حفر چاه بيرون آمده و بوسيله لوله در دسترس اهالى شهرى گذاشته شده مردم آن شهر مىتوانند از اين آب هر گونه استفادهاى بنمايند از قبيل وضوء و غسل وغيرهما و زمين مذكور وقف بر طلاب وغيرهم مىباشد تكليف اهالى را نسبت به اين آب بيان فرمائيد.
ج - چنانچه بعضى از مؤمنين زمين مذكور را از متولى شرعى اجاره نمايند و آب آن را در اختيار مسلمانان قرار دهند و مال الاجاره آن را به متولى برسانند تا به مصرفى كه در وقف نامه معين شده برسد اشكالى ندارد.
س 1154 - ملك مغازهاى كه وقفى است و در اختيار سازمان اوقاف مىباشد اداره اوقاف هم طبق مالك هاى عادى اجاره ماهانه و هنگام فروش سرقفلى مغازه مبلغى بعنوان رضايت ارباب از مستأجر مىگيرد آيا اين برنامه كه در رژيم سابق و دولت فعلى اجرا مىشود مطابق شرع است يا نه و بايد به حاكم شرع رجوع شود.
ج - براى مغازه هاى موقوفه مثل مغازه هاى ملكى متولى شرعى مىتواند سرقفلى بگيرد البته به نفع جهت وقف و غير متولى نمىتواند ملك وقفى را اجاره داده