نموده نصف در نماز و نصف در روزه مصرف كرد ولو روزه پنج ماه و نماز دو سال و نيم شود يا بايد نماز و روزه با هم مساوى باشند ولو قيمت نماز بيشتر از روزه باشد ج - در فرض مسأله با هر يك سال نماز يك ماه روزه استيجار شود.
س 880 - اگر وصيت نمود مبلغ يك هزار تومان از اموال مرا صرف در نماز و روزه و مظالم و خمس نمائيد ولى مقدار هيچ كدام را تعيين ننموده آيا بايد مبلغ مذكور را سه قسمت نموده ثلث براى نماز و روزه و ثلث براى مظالم و ثلث براى خمس يا بايد نماز و روزه را على حده حساب كرد و مبلغ مذكور را چهار قسمت نمود يا بايد طورى ديگر مصرف نمود.
ج - سه قسمت شود يك قسمت خمس يك قسمت مظالم و يك قسمت نماز و روزه س 881 - شخصى وصيت مىكند كه ثلث مالش را بعد از فوت به مصرف خودش برسانند و بعد از فوتش عدهاى از مؤمنين ثلث مالش را مثلا ده هزار تومان قيمت مىكنند ولى ورثه اعتراض مىكنند كه ما ترك او را زياد قيمت كردهايد و اين مبلغ زائد بر ثلث است آيا مىشود تغيير داد در صورتى كه وارث صغير هم دارد.
ج - ميزان در تعيين قيمت رجوع به خبره عادل است و بايد دو نفر باشند.
س 882 - اگر بيشتر ما ترك ميت املاك باشد و وصيت كند كه ثلث اموالش را براى خود او خرج كنند و ورثه او اظهار مىدارند قطعهاى از ملك را براى هميشه كنار بگذاريم و از عوائدش سال به سال خرج كنيم آيا مىشود كه يك قطعه از آن ملك را كنار بگذارند يا لازم است به فروش برسانند وخرج كنند.
ج - با فرض وصيت به ثلث بايد خود مال را صرف نمايند نه اين كه كنار بگذارند و عوائدش را صرف كنند.
س 883 - شخصى زيد را وصى قرارداد كه پس از فوت او مقدارى از ثلث ما ترك او را به مصارف معينه با ذكر مبلغ صرف نمايد و با بقيه از ثلث ملكى را خريدارى و وقف كند كه همه ساله در مصرف خيرات و صدقات صرف شود به هر طريقى كه وصى