و اگر زياد آمد به مصرف كفاره ورد مظالم برسانيم و يا اين كه بايد سهام تعيين شود و بنابر اين سهم مصرف كفاره ورد مظالم چقدر است.
ج - در فرض مسأله به نظر حقير لازم است تفحص نمائيد كه معلوم شود بيست تومان در آن زمان با تمام مال الاجاره چه نسبت داشته و فعلا به همان نسبت روضه خوانى بنمائيد وهكذا در ساير موارد وصيت و ظاهرا تعيين ممكن است.
س 877 - اگر نبايد سهام تعيين شود بلكه قيمت بيست تومان قديم صرف روضه خوانى و قيمت بيست تومان صرف اعانه شود اگر به تمام مصارف وافى نشود چه بايد كرد و چنانچه قيمت فعلى سه تومان قديم وافى به دوازده ختم قرآن نيست آيا از باقيمانده كه براى كفاره ورد مظالم تعيين شده بايد بدهيم يا آن كه قيمت همان سه تومان هر چه شد.
ج - بر فرض كه قيمت بيست تومان آن زمان اقرب طرق براى ميزان مال الاجاره باشد ابتداء مىشود به آنچه مقدم ذكر شده و بعد هر مقدار كه باقى بماند مصرف مظالم و كفاره مىشود و اگر قيمت سه تومان وافى به ختم قرآن نباشد هر مقدار ممكن است استيجار شود.
س 878 - شخصى بدون وصيت از دنيا رفته و وراث او دو دختر هستند كه يكى از آنان سفيه است آيا مىشود لباس آن ميت را كه عين آن به درد وارث نمىخورد به كسى داد كه نماز و روزه براى ميت بجا آورد يا خير و در صورتى كه بدانند آن ميت خمس مال خود را نداده آيا مىشود آن لباس را بعنوان سهم سادات به مستحقين آن بپردازند.
ج - از سهم سفيه جايز نيست صرف در نماز و روزه نمايند و اما دادن خمس از سهم او موقوف به اذن ولى شرعى است.
س 879 - شخصى وصيت كرده كه هزار تومان از اموال مرا صرف در نماز و روزه نمائيد و مدت و مقدار را تعيين ننموده آيا بايد مبلغ مذكور را تنصيف