س 350 - سيدى كه جوان و صحيح و سالم است ولى دنبال هيچ كارى نمىرود و اهل علم هم نيست مىتواند سهم سادات، بگيرد يا نه؟.
ج - تا وقتى كه قدرت بر مؤنه دارد غنى است و نمىتوان سهم سادات به او داد بلى تا مدتى كه عاجز از تحصيل مؤنه است اشكال ندارد.
س 351 - در مجلس عزا و سوگوارى ائمه اطهار عليهم السلام از سهم مبارك امام عليه السلام و سهم سادات مىشود اطعام نمود يا نه؟.
ج - امر سهم مبارك امام عليه السلام در عصر غيبت با فقيه جامع الشرائط است و سهم سادات بايد به فقراء سادات داده شود.
س 352 - شخص فقير، از باب اين كه مصداق فقير است مىتواند خمس و زكات خود را به خودش بدهد يا خير؟.
ج - نمىتواند.
س 353 - مادرى غير سيده سرپرست بچههاى خود كه سيد هستند مىباشد آيا ممكن است سهم سادات را به مادر بدهند كه با هم مصرف كنند؟.
ج - دادن سهم سادات به بچههاى سيد با اذن ولى شرعى، اشكال ندارد و مادر غير سيد آنها نيز با اجازه حاكم شرع مىتواند در مصرف نمودن سهم سادات با فرزندان، شركت نمايد و بابت حق الزحمه خود، محسوب دارد.
س 354 - كسى كه از سيد فقيرى طلبكار است آيا - بعد از فوت سيد مديون - مىتواند طلب خود را بابت خمس با ورثه او حساب كند يا نه؟ و همچنين اگر مديون غير سيد باشد طلبكار مىتواند بعد از فوت از بابت زكات يا مظالم حساب كند يا نه؟.
ج - اگر وارث، سيد فقير است طلبكار به مقدار طلب خود از تركه ميت بگيرد و بعد بعنوان خمس، به وارث سيد او بدهد و اگر مديون، سيد نباشد قرض او را مىشود از بابت زكات، حساب كرد ولى مظالم را بايد به فقير غير سيد، صدقه بدهند و اگر فقير خواست آن را از بابت دين ميت، به طلبكار بدهد اشكال ندارد.
س 355 - سيدى است فقير و مديون و اداء دين، برايش مقدور نيست در اين صورت دائن مىتواند از بابت خمس، ذمه او را برئ كند؟ و همچنين غير