قنوت س 199 - قنوت نماز غفيله را فراموش كردم و در حال ركوع، يا بعد از ركوع يادم آمد، در قيام بعد از ركوع انجام دهم و يا بعد از نماز مىتوانم قضاى آن را بجا بياورم و يا اين كه نماز را اعاده كنم؟.
ج - در قيام بعد از ركوع رجاءا بجا بياوريد.
س 200 - در نمازهاى واجب، شخص نمازگزار مىتواند قنوت را به زبان انگليسى بخواند يا نه؟.
ج - براى اداء وظيفه قنوت نماز واجب، دعاء به عربى لازم است، ولى در قنوت نماز مستحبى دعاء به انگليسى و فارسى و هر زبان ديگر جائز است.
س 201 - در قنوت نماز، از سورههاى قرآنى مىشود يك سوره تمام و يا چند آيه از يك سوره خواند يا فقط دعاهاى وارده را بايد نمازگزار، در قنوت بخواند؟.
ج - اگر بخواهد به قصد ورود بخواند بايد دعاهائى كه وارد شده بخواند، ولى اگر غير اينها را از قرآن يا دعاهاى ديگر به قصد قربت مطلقه بخواند اشكال ندارد.
س 202 - كسى كه در قنوت نماز وتر در دعاى چهل مؤمن، اموات اقرباى خود را ذكر نمايد و در بين آنان كسانى بودهاند كه گناهانى مثل اذيت به مادر يا معاصى ديگر را علنى كردهاند آيا مىشود آنها را در، دعا نام برد يا نه؟.
ج - احتياج مؤمن عاصى به دعا و طلب مغفرت بيشتر است، مخصوصا ارحام كه انشاء الله ثواب صله ارحام نيز دارد.
س 203 - در قنوت نماز آيا جائز است هنگامى كه براى فرد يا افراد خاصى دعا مىكنم بجاى آن كه نامش را ببريم (به خاطر جهل به اسم او يا به خاطر اختصار) از او به صورت ضمير ياد كنيم (ضميرى كه مسبوق به ذكر لفظى مرجعش نمىباشد بلكه معهود ذهنى است) و بگوئيم اللهم اغفر له يا اغفر لها... يا فكه من الاسر يا اشفه؟.
ج - صحت برگردانيدن ضمير به معهود ذهنى، محل تأمل است و لكن مىتواند به اين عبارت بگويد اللهم اغفر للمنظور يا للمنظورين (تثنيه) يا للمنظورين