ج - با يك دست از يك طرف جبين شروع و در طرف ديگر خاتمه دهد بطورى كه از رستنگاه موتا ابروها مسح شود.
اگر قبل از مسح، دست نجس شود س 23 - هر گاه در بين وضوء يعنى پيش از مسح، دست، نجس شود و نتواند مسح بكشد بعد از تطهير دست، از صورت و يا از مواضع ديگر وضوء رطوبت بگيرد و مسح نمايد چه صورت دارد؟.
ج - اگر بعد از تطهير، دست را خشك كند و از سائر مواضع وضو رطوبت بگيرد و مسح كند ظاهرا اشكال ندارد.
اگر عضو لاحق را قبل از سابق مسح كند س 24 - اگر در حال وضوء، سهوا كسى قبل از مسح سر، مسح پا را كشيد آيا وضو باطل مىشود و از نو بايد وضوء بسازد يا نه؟
ج - ما دامى كه موالات به هم نخورده تكرار وضوء لازم نيست پا را خشك نموده و با رطوبت كف دست، سر را مسح كند و پا را بعد مسح نمايد.
مسح با آب خارج س 25 - كسى كه قبل از مسح سر، شير آب را كه مقدارى آب رويش مىباشد ببندد بعد مسح كند وضويش چه صورت دارد و اگر كسى از روى جهل به مسأله، مدتى به اين ترتيب وضو گرفت و نماز خواند نمازهايش چگونه است؟.
ج - اگر رطوبت روى شير آب بقدرى باشد كه منتقل به كف دست شود و با همان قسمت كه آب خارج دارد مسح بكشد آن مسح باطل است و اما اگر رطوبت روى شير آب بقدرى كم باشد كه به دست منتقل نشود بلكه رطوبت دست منتقل به آن شود يا آن كه مسح سر را با غير آن نقطه دست كه آب خارج دارد بكشد.
وضو صحيح است و نسبت به نمازهاى گذشته اگر احتمال صحت مىدهد حكم به صحت نمازهاى گذشته بعيد نيست هر چند احتياط آنست كه آن مقدار نمازهائى را كه يقين دارد به اين نحو خوانده قضا نمايد.
س 26 - در وضوء قبل از مسح پا اگر انسان آب صورت خود را با دست