نصاب باقى بماند و اگر از مال ديگر زكات را بدهد و عين طلا را نگاهدارد هر سال بايد همان زكات سال قبل را بدهد.
س 7 - املاك زن و مادر كه در دست شوهر و فرزند است و با املاك خود، مخلوط و زراعت مى كنند و زن يا مادر، دخالتى در املاك خود ندارند آيا غله هر كدام بايد به حد نصاب برسد يا مجموع زراعت، روى هم حساب شود؟.
ج - چنانچه زراعت، بنحو مزارعه باشد سهم هر يك از مالك و زارع بايد جداگانه به حد نصاب برسد ولى اگر املاك بنحو اجاره و يا مجانا در اختيار شوهر يا فرزند باشد بطورى كه زن و مادر، سهيم در زراعت نباشند چون همه زراعت ملك شوهر و يا فرزند است اگر مجموع به حد نصاب رسيد زكات دارد.
س 8 - هر گاه گندم يا جو يا خرما يا كشمش به حد نصاب برسد زكات را از همه بايد داد يا از بالاتر از حد نصاب؟.
ج - هر كدام كه به حد نصاب برسد بعد از مخارج، زكات تمام آن را بايد بدهد.
زكات غلات أربعه يا عشر است يا نصف عشر س 9 - زراعت گندم و جو كه فعلا در اكثر جاها معمول است كه با آب چاه عميق و يا نيمه عميق بوسيله موتور، آبيارى مىنمايند، آيا حكم آبيارى، با دلو را دارد كه زكات را بيست يك حساب كنند يا در حكم آن نيست و بايد ده يك بدهند و آيا مخارج چاه و موتور و غيره نسبت به سهم غلات زكوى كسر مىشود - كه اگر مابقى، بعد از كسر مخارج به حد نصاب برسد زكات آن را خارج نمايند - يا نه؟.
ج - زكات گندم و جو كه با چاه عميق و نيمه عميق مشروب شده، بيست يك است و مخارج احداث اصل چاه و خريد موتور در مقام احتساب نصاب، كسر نمىشود ولى به مقدارى كه از موتور، كاهش مىيابد و مخارجى كه در عرض سال مىشود اگر گندم يا جو به حد نصاب برسد كسر شود و زكات بقيه را بدهند و مخارج بايد نسبت به مال زكوى و كاه و زراعات ديگر توزيع شود.
س 10 - هر گاه زارع، از مالك، آب چاه را خريدارى و در زمينهاى خود، زراعت مىكند زكات چنين زراعتى عشر است و يا نصف عشر؟ و پولهائى كه از بابت خريد آب به مالك چاه، داده از مؤنه زراعت است يا نه؟.