س 178 - شخصى مدتى نماز خوانده و با مراجعه، معلوم شده كه نمازش غلط بوده، قضا كردن نمازهائى كه به غلط انجام داده لازم است يا خير؟.
ج - اگر متمكن از صحيح خواندن بوده و غلط خوانده بايد قضاء آنها را بجا آورد و همان اندازهاى كه خبره بگويد صحيح است، كافى است.
جهر و اخفات س 179 - در نماز ظهر و عصر، غير از حمد و سوره، در اذكار ديگر هم بايد اخفات نمود يا نه؟.
ج - اخفات فقط در حمد و سوره واجب است.
س 180 - آيا نماز ظهر روز جمعه را جهرا مىتوان خواند؟ حكم مسأله را در صورت اتيان ظهر به فرادى يا به جماعت روشن فرمائيد.
ج - قرائت نماز ظهر روز جمعه مستحب است جهرا باشد اگر مصلى فرادى نماز بخواند و اگر جماعت باشد مستحب است امام جهر در قرائت بنمايد.
س 181 - در نماز اخفاتيه در حمد يا سوره، يك كلمه را اگر آهسته بخواند خوب صحيح ادا نمىشود و اگر مختصرى بلند تر بخواند صحيح ادا مىشود همچنين به عكس، به نظر مبارك حضرتعالى چه صورت دارد؟ صحيح است يا خير؟.
ج - بعيد نيست جواز اخفات در موضع جهر و جهر در موضع اخفات در مواردى كه اداء حروف كلمه بنحو صحيح متوقف بر آن باشد و احوط تكرار نماز است.
ركوع و قيام متصل به ركوع س 182 - در توضيح المسائل مىنويسند اگر ركوع را فراموش نمايد و پيش از آن كه به سجود برسد يادش بيايد بايستد و بعد به ركوع رود و اگر در حال خميدگى به ركوع برگردد نمازش باطل است و تفصيلى قائل، نشدهاند. لكن در بعضى از رسالهها تفصيلى قائلند به اين نحو كه اگر كسى ركوع را فراموش نمود و رفت به سجده و هنوز به سجده نرسيده، برگردد و ركوع را بجا بياورد پس اگر يادش هست كه براى سجده خم شده بايد راست بايستد و براى ركوع، خم شود و اگر يادش هست كه براى ركوع، خم شده و در اثناء خم شدن سهوا براى سجده رفته، در حال