ربا بگيرند بفرمائيد آيا اين حكم مخصوص به رباى معاملى است يا اعم از معاملى و قرضى و ديگر اين كه مادر و فرزند هم مىتوانند از يكديگر ربا بگيرند يا خير؟.
ج - حكم مذكور اعم است و مادر و فرزند نمىتوانند از يكديگر ربا بگيرند.
مسائل وصيت س 35 - هر گاه مجروح در جنگ، وصيت كرده باشد كه اگر جنازه من پيدا نشد لباس من تشييع شود آيا بايد عمل شود يا خير؟.
ج - اين وصيت واجب العمل نيست بلكه تشييع لباس تنها، خالى از اشكال نيست.
س 36 - هر گاه كسى وصيت نمايد كه تا صغار، بزرگ شوند حق آمد و رفت و مهمانى از مال من داشته باشند چه صورت دارد؟.
ج - در صورتى كه تصرفات مورد وصيت زائد بر ثلث نباشد اشكال ندارد.
س 37 - شخصى مدتى قبل از وفاتش وصيت كرده آنچه زينت آلات زنانه و طلاجات و پارچه دوخته و ندوخته در منزل دارم مال زوجهام باشد ولى بعد از وصيت هم مقدارى طلا خريده است اكنون كه وفات كرده عيال او حق طلاى موقع وصيت را دارد يا موقع مرگ؟.
ج - در فرض سؤال، مورد وصيت همان زينت آلات و پارچههاى حال وصيت است و آنچه بعد، تهيه شده مشمول وصيت نيست. بلى اگر آنها را به زوجه هبه نموده و تحويل هم داده، از راه هبه مالك مىگردد و در نزاع موضوعى مرافعه شرعيه لازم است.
س 38 - دو نفر مورد اعتماد نزد شخصى هستند، و آن شخص يكى از آنها را وصى خود قرار مىدهد آيا در اين صورت وصيت تحقق پيدا كرده و شرعا نافذ است يا خير؟.
ج - چنانچه يكى از دو نفر را معينا وصى قرار داده اصل وصيت صحيح و نافذ است هر چند غير از وصى شخص ديگرى هم حاضر نباشد اما در مقام اثبات، شهادت مدعى وصايت، مثبت وصيت نمىباشد و اثبات وصيت به ولايت، محتاج به دو