ج - در فرض سؤال اگر اشياء مذكوره براى مؤنه تهيه شده باشد آنچه از اعيان تخميس شده سال سابق، باقى است خمس ندارد و آنچه را مصرف كرده و از عوائد سال بعد، تهيه نموده بعد از تمام شدن سال، بايد خمس آن را بدهد بلى اگر سرمايه كسب بوده به مقدار سرمايه اول، خمس ندارد و زائد بر آن، خمس دارد.
س 336 - شخصى اموالش را جهت اداء خمس، رسيدگى و حساب نموده و تخميس كرده ولى براى سالهاى بعد، حساب نگاه نداشته بعد از چند سال ديگر كه مىخواهد حساب كند خمسى را كه قبلا از اموالش پرداخت كرده كم مىشود يا خير؟.
ج - بلى تمام اموال را حساب كند و آنچه را قبلا خمس داده كسر بگذارد.
كسى كه براى خود سال خمس قرار نداده س 337 - شخصى سال، براى خود تعيين نكرده و هر وقت بدهكار بوده با اجازه مجتهد، سهم مبارك امام عليه السلام را پرداخته آيا ذمه آن شخص، برئ مىشود يا نه؟.
ج - بلى پرداخت مزبور، موجب برائت ذمه مىشود.
س 338 - اگر كسى سالهاى متعدده براى خودش سالى قرار نداده و بعضى از سالها خمس، به اموالش تعلق گرفته و بعضى از سالها هم خمس تعلق نگرفته و خانه مسكونى هم براى خودش خريده است تكليف او چيست؟.
ج - فعلا هر چه زائد بر لوازم دارد خمس آن را بدهد خانه و ساير لوازم، خمس ندارد مگر آن كه يقين داشته باشد كه به پول آن، خمس تعلق گرفته كه در اين صورت خمس آن پول را بايد بدهد.
س 339 - شخصى سال خمس نداشته اگر بخواهد مهر زوجه خود را بدهد بايد بعد از اخراج خمس بدهد يا قبل از اخراج خمس مىتواند آن را اداء نمايد؟ مثلا شخص، بيست و پنج هزار تومان سرمايه دارد و مهر زوجهاش پنج هزار تومان است، اكنون بايد خمس بيست و پنج هزار تومان را بدهد يا بيست هزار تومان را؟.
ج - منافعى كه سال، بر آن گذشته ابتدا بايد خمس آن را بدهد و بعد مهر را بپردازد و منافعى كه سال بر آن نگذشته مىتواند خمس نداده مهر را از آن اداء كند.