از دهندگان، از آن مفروز نمايد و بدهد خالى از اشكال خواهد شد.
فطره ميهمان س 11 - اگر شخصى مهمانى را دعوت كند يا مهمان خودش بيايد و چند روز در منزل او بماند نزديك غروب شب عيد فطر، بيرون برود و بعد از مغرب بيايد و صاحب خانه، يقين مىداند كه امشب موقع افطار، ميهمان دارد منتهى بعد از نماز مىآيد آيا فطريه او به گردن صاحب خانه است يا نه؟.
ج - اگر ميهمان بعد از مغرب با دعوت، يا بى دعوت بيايد فطره او بر ميزبان نيست و اگر از قبل ميهمان باشد لكن پيش از غروب، بيرون رفته و بعد از مغرب باز مىگردد اقوى وجوب فطره، بر ميزبان است.
س 12 - پيش از غروب شب عيد فطر، مهمان وارد شده اما از نان خودش كه همراه داشته افطار كرده، آيا فطره او بر صاحب خانه است، يا نه؟.
ج - اگر مقصود از افطار اين است كه غذاى خود را خورده و فقط در منزل او بوده فطره او بر صاحب منزل نيست و اگر مقصود از افطار اين است كه مثلا يك لقمه نان از خودش خورده ولى مهمان صاحب منزل بوده، و غذاى او را خورده صدق عيال مىكند و فطره او بر صاحب منزل است.
س 13 - آيا پسرى كه نانخور پدر است اگر اتفاقا شب عيد مهمان شد و صاحبخانه زكات فطره او را داد از پدر ساقط مىشود يا خير؟.
ج - بلى از پدر ساقط مىگردد.
س 14 - زكات مهمان كه بر صاحبخانه است اگر خود تنها به مهمانى آمده باشد آيا زكات عيالش باز به عهده خودش است يا خير؟.
ج - بلى زكات عيال او به عهده خودش است.
مستحق و مصرف زكات فطره س 15 - سيدى هنگام غروب شب عيد فطر به منزل غير سيد وارد شده آيا فطره آن سيد را بايد به سيد داد يا به غير سيد هم مىتوان پرداخت و حكم عكس مسأله را نيز بيان فرمائيد؟.
ج - كسى كه سيد نيست فطره سيدى را كه مهمان يا نانخور او است