س 250 - اگر كسى نماز مغرب و عشا را عمدا ترك نمايد چه حكمى دارد؟.
ج - معصيت كرده و بايد توبه كند و ديگر، نماز خود را ترك ننمايد و اگر كسى نماز عشا را نخواند و خوابش برد تا نصف شب، احتياط آنست كه فرداى آن شب را روزه بگيرد ولى اگر بيدار ماند تا بعد از نصف شب، اين احتياط را ندارد.
نماز مبطون و مسلوس س 251 - شخصى به علت عمل جراحى، مخرج غائطش به كلى مسدود شده و بجاى آن از روى شكم، سوراخى باز نمودهاند و بدين جهت مدفوعات، بى اختيار خارج مىشود، حتى در حين نماز هم قادر به جلوگيرى از آن نيست. اگر با دستمال و كهنه روى آن را ببندد يا كيسه بگذارد و در آن جمع شود عبادات اين شخص با اين وضع چگونه است؟.
ج - اگر ممكن باشد قبل از نماز به نحوى تخليه و تطهير نمايد كه بتواند نماز را بدون خروج چيزى، تمام نمايد، واجب است اين نحو عمل كند و اگر نتواند تمام نماز را بدون خروج چيزى بخواند و تطهير و وضو بين نماز هم مستلزم مشقت يا فعل كثير باشد آنچه بين نماز، خارج مىشود مضر به وضو و نماز نيست و به همان نحو بخواند.
س 252 - شخصى دائم الانزال است بطورى كه وقت براى خواندن يك نماز هم ندارد، تكليف او نسبت به نماز و روزهاش چيست؟ و آنچه بر شخص جنب حرام است بر او حرام است يا نه؟.
ج - قبل از نماز، غسل مىكند و اگر معذور است تيمم بدل از غسل مىنمايد، و آنچه در بين نماز، خارج مىشود بطورى كه به اندازه خواندن نماز، وقفه در خروج حاصل نشود معفو است و براى روزه، قبل از فجر غسل كند و معذور، تيمم بدل از غسل نمايد و روزه، صحيح است و محرمات بر جنب بر او حرام است.
س 253 - المسلوس إذا صلى قاعدا يمكنه التحفظ من البول، وإذا صلى قائما لا يمكن له التحفظ منه، فهل ينتقل وظيفته إلى القعود كما لو عرض عارض للمصلى قائما حيث إنه يصلي قاعدا أم لا؟.