داده شود.
در وجوب زكات، غنى معتبر نيست س 23 - اگر شخصى مؤنه سالش را نتواند فراهم نمايد و به عسرت بگذراند يا قرض دارد و نتواند قرضش را اداء كند و مقدارى زكات هم بر او واجب شده، بايد اداء نمايد يا نه؟.
ج - زكات را بايد اداء كند و اگر فقير باشد ديگرى مىتواند به او زكات بدهد.
چيزى كه ملك جهت است زكات ندارد س 24 - در محلى، شركت زراعى تشكيل شده گندم و آرد در معرض فروش قرار مىدهند. خريدن اين گندم و آرد با آن كه زكات آن را نمىپردازند چه صورت دارد؟.
ج - با علم به تعلق زكات به عين گندم مورد ابتلاء، معامله نسبت به مقدار زكات، فضولى است و خريدار، مالك آن مقدار و فروشنده هم مالك پول آن نمىشود و اگر فروشنده، زكات آن را ندهد واجب است خريدار با اذن حاكم شرع، زكات آن را بدهد لكن اگر دولت، شريك در سهام باشد سهم دولت، زكات ندارد.
س 25 - غلات اربعه كه از ملك ثلث و يا وقفى بدست مىآيد زكات دارد يا نه؟.
ج - اگر كسى ملك وقف يا ثلث را اجاره كرده و محصول غلات اربعه آن به تفصيلى كه در سالههاى عمليه ذكر شده به حد نصاب برسد مستأجر بايد زكات آن را بدهد و اگر ملك وقف يا ثلث براى جهتى از جهات عامه باشد و براى همان جهت كه در وقف يا ثلث معين شده كشت كرده باشد زكات به آن تعلق نمىگيرد و اگر وقف خاص باشد مثل وقف بر اولاد، سهم هر يك به حد نصاب برسد زكات آن واجب است.
حكم بذرى كه زكات آن پرداخت شده و بذرى كه زكاتش پرداخت نشده س 26 - تخمى كه زكات آن را دادهاند در سالهاى بعد، مىتوانند همان مقدارى كه در سال قبل زكات آن را پرداختهاند از محصول بردارند و زكات آن را ندهند