آبيارى با دلو و مانند آن استفاده نمايد زكات نصف آن ده يك و زكوه نصف ديگر آن بيست يك مىباشد، يعنى از چهل قسمت سه قسمت آن را بايد بابت زكات بدهند.
مسأله 1884 - اگر گندم و جو و خرما و انگور، هم از باران مشروب شود و هم از آب دلو و مانند آن استفاده كند، چنانچه طورى باشد كه بگويند: آبيارى با دلو و مانند آن شده، زكات آن بيست يك است و اگر بگويند: آبيارى با آب نهر و باران شده زكات آن ده يك است و اگر آبيارى با دلو غلبه داشته ولى چنان نباشد كه بگويند: با دلو آبيارى شده بايد ملاحظه نسبت كنند و احتياط مستحب آنست كه در نصف ده يك و در نصف ديگر بيست يك زكات بدهند.
مسأله 1885 - اگر شك كند كه آبيارى با آب باران و آب دلو به يك اندازه بوده يا آب باران غلبه داشته، مىتواند از نصف آن ده يك و از نصف ديگر آن بيست يك بدهد.
مسأله 1886 - اگر گندم و جو و خرما و انگور با آب باران يا نهر مشروب شود و به آب دلو و مانند آن محتاج نباشد ولى با آب دلو هم آبيارى شود، و آب به زياد شدن محصول كمك نكند، زكات آن ده يك است و اگر با دلو و مانند آن آبيارى شود. و به آب نهر و باران محتاج نباشد ولى با آب نهر يا باران هم مشروب شود و آنها به زياد شدن محصول كمك نكنند، زكات آن بيست يك است.
مسأله 1887 - اگر زراعتى را با دلو و مانند آن آبيارى كنند و در زمينى كه پهلوى آنست زراعتى كنند كه از رطوبت آن زمين استفاده نمايد و محتاج به آب يارى نشود، زكات زراعتى كه با دلو آب يارى شده، بيست يك و زكات زراعتى كه پهلوى آنست، ده يك مىباشد.