غسلهاى مستحب مسأله 651 - غسلهاى مستحب در شرع مقدس اسلام بسيار است و از آن جمله است:
1 - غسل جمعه: و وقت آن از اذان صبح است تا ظهر و بهتر است نزديك ظهر بجا آورده شود و اگر تا ظهر انجام ندهد بهتر است كه بدون نيت ادا و قضا تا غروب جمعه بجا آورد و اگر در روز جمعه غسل نكند مستحب است از صبح شنبه تا غروب قضاى آن را بجا آورد، و كسى كه مىترسد در روز جمعه آب پيدا نكند مىتواند روز پنجشنبه غسل كند و يا در شب جمعه رجاءا غسل را انجام دهد. و مستحب است در موقع غسل جمعه بگويد أشهد ألا إله إلا الله وحده لا شريك له و أن محمدا عبده ورسوله.
اللهم صل على محمد وآل محمد واجعلنى من التوابين واجعلنى من المتطهرين.
2 - غسل شب اول ماه رمضان و تمام شبهاى طاق، مثل شب سوم و پنجم و هفتم، ولى از شب بيست و يكم مستحب است همه شب غسل كند و براى غسل شب اول و پانزدهم و هفدهم و نوزدهم و بيست و يكم و بيست و سوم و بيست و پنجم و بيست و هفتم و بيست و نهم، بيشتر سفارش شده است و وقت غسل شبهاى ماه رمضان تمام شب است و بهتر است مقارن غروب، يا كمى پيش از غروب بجا آورده شود، ولى از شب بيست و يكم تا آخر ماه بهتر است غسل را بين نماز مغرب و عشا بجا آورد و نيز مستحب است در شب بيست و سوم غير از غسل اول شب، يك غسل هم در آخر شب انجام دهد.
3 - غسل روز عيد فطر و عيد قربان و وقت آن از اذان صبح است تا ظهر و چون احتمال مىرود كه وقت آن تا غروب باشد اگر بعد از ظهر آن را بجا آورد احتياط واجب آنست كه به قصد رجاء باشد.