احكام اجاره مسأله 2181 - اجاره دهنده و كسى كه چيزى را اجاره مىكند بايد مكلف و عاقل باشند و به اختيار خودشان اجاره را انجام دهند و نيز بايد در مال خود حق تصرف داشته باشند. پس سفيهى كه مال خود را در كارهاى بيهوده مصرف مىكند چون حق ندارد در مال خود تصرف نمايد و كسى كه از تصرف در مالش به حكم حاكم شرع ممنوع شده اگر چيزى را به اموالى كه از تصرف در آنها ممنوع شده اجاره كند يا آن اموال را اجاره دهد صحيح نيست.
مسأله 2182 - انسان مىتواند از طرف ديگرى وكيل شود و مال او را اجاره دهد.
مسأله 2183 - اگر ولى، يا قيم بچه مال او را با رعايت مصلحت او اجاره دهد، يا خود او را اجير ديگرى نمايد اشكال ندارد. و اگر مدتى از زمان بالغ شدن او را جزء مدت اجاره قرار دهد، بعد از آن كه بچه بالغ شد، نمىتواند بقيه اجاره را بهم بزند. و اگر پدر يا جد پدرى مال صغير را اجاره دهند تنها مفسده نداشتن عمل آنها براى صغير كافى در صحت اجاره است و رعايت مصلحت لازم نيست.
مسأله 2184 - بچه صغيرى را كه ولى ندارد بدون اجازه، مجتهد نمىشود اجير كرد و كسى كه به مجتهد دسترسى ندارد، مىتواند از چند نفر مؤمن كه عادل باشند، اجازه بگيرد و او را اجير نمايد.
مسأله 2185 - اجاره دهنده و مستأجر لازم نيست صيغه عربى بخوانند، بلكه اگر مالك به كسى بگويد: ملك خود را به تو اجاره دادم و او بگويد: قبول كردم، اجاره صحيح است و نيز اگر حرفى نزنند و مالك به قصد