مسأله 114 - اگر انگور و آب انگور به خودى خود، يا بواسطه پختن جوش بيايد پاك است ولى خوردن آن حرام است و آنچه به آتش جوش آمده اگر به آتش دو ثلث آن كم شود حلال مىشود و آنچه به غير آتش جوش آمده به سركه شدن حلال مىشود.
مسأله 115 - خرما و مويز و كشمش و آب آنها اگر جوش بيايند پاك و خوردن آنها حلال است. اگر چه احتياط مستحب غير لازم آنست كه از آنها اجتناب كنند.
10 - فقاع مسأله 116 - فقاع كه از جو گرفته مىشود و به آن آبجو مىگويند نجس است، ولى آبى كه بدستور طبيب از جو مىگيرند و به آن ماء الشعير مىگويند، پاك مىباشد.
11 - عرق حيوان نجاستخوار مسأله 117 - بنابر احتياط واجب بايد از عرق شتر نجاستخوار و هر حيوانى كه به خوردن نجاست انسان عادت كرده اجتناب كرد.
مسأله 118 - عرق جنب از حرام پاك است چه در حال جماع بيرون آيد يا بعد از آن، از مرد باشد يا از زن از زنا باشد يا از لواط يا از وطى و نزديكى كردن با حيوانات يا استمناء (و استمناء آنست كه انسان با خود كارى كند كه منى از او بيرون آيد) لكن بنابر احتياط واجب با بدن يا لباسى كه آلوده به آن است نمىشود نماز خواند.
مسأله 119 - اگر انسان در موقعى كه نزديكى با زن حرام است مثلا در روزه ماه رمضان، با زن خود نزديكى كند، بنابر احتياط واجب نبايد با بدن و لباسى كه آلوده به آن عرق است نماز بخواند.