بگويد، بايد در قلب خود بگذراند و براى تكبير اشاره كند و زبانش را هم اگر مىتواند حركت دهد.
مسأله 963 - مستحب است بعد از تكبيرة الاحرام بگويد: يا محسن قد اتاك المسيء وقد امرت المحسن ان يتجاوز عن المسيء انت المحسن وانا المسيء به حق محمد وآل محمد صل على محمد وآل محمد و تجاوز عن قبيح ما تعلم مني. يعنى: اى خدائى كه ببندگان احسان مىكنى بنده گنه كار بدر خانه تو آمده و تو امر كردهاى كه نيكوكار از گناهكار بگذرد، تو نيكوكارى و من گناهكار به حق محمد و آل محمد عليهم السلام رحمت خود را بر محمد وآل محمد عليهم السلام بفرست و از بديهائى كه مىدانى از من سر زده بگذر.
مسأله 964 - مستحب است موقع گفتن تكبير اول نماز و تكبيرهاى بين نماز دستها را تا مقابل گوشها بالا ببرد.
مسأله 965 - اگر شك كند كه تكبيرة الاحرام را گفته يا نه، چنانچه مشغول خواندن چيزى شده، به شك خود اعتنا نكند و اگر چيزى نخوانده، بايد تكبير را بگويد.
مسأله 966 - اگر بعد از گفتن تكبيرة الاحرام شك كند كه آن را صحيح گفته يا نه، چنانچه مشغول خواندن چيزى شده به شك خود اعتنا نكند و همچنين است اگر چيزى نخوانده و لكن احتياط مستحب آنست كه در اين صورت نماز را تمام كند و دوباره بخواند.
قيام (ايستادن) مسأله 967 - قيام در موقع گفتن تكبيرة الاحرام و قيام پيش از ركوع كه آن را قيام متصل به ركوع مىگويند ركن است، ولى قيام در موقع خواندن حمد و سوره و قيام بعد از ركوع ركن نيست و اگر كسى آن را از روى