مسأله 1625 - اگر فراموش كند كه روزه است و به نيت غسل سر را در آب فرو برد، روزه و غسل او صحيح است.
مسأله 1626 - اگر بداند كه روزه است و عمدا براى غسل كردن سر را در آب فرو برد چنانچه روزه او مثل روزه رمضان واجب معين باشد، روزه و غسل هر دو باطل است و اگر روزه مستحب باشد يا روزه واجبى باشد كه مثل روزه كفاره وقت معينى ندارد و تمام كردن آن واجب نباشد غسل صحيح و روزه باطل مىباشد.
مسأله 1627 - اگر براى آن كه كسى را از غرق شدن نجات دهد، سر را در آب فرو برد اگر چه نجات دادن او واجب باشد، روزهاش باطل مىشود.
7 - باقى ماندن بر جنابت و حيض و نفاس تا اذان صبح مسأله 1628 - اگر جنب عمدا تا اذان صبح غسل نكند، يا اگر وظيفه او تيمم است عمدا تيمم ننمايد در روزه ماه رمضان و قضاء آن، روزهاش باطل است و در غير اين دو احوط واجب باقى نماندن بر جنابت است تا صبح.
مسأله 1629 - اگر در ماه رمضان تا اذان صبح غسل نكند و تيمم هم ننمايد ولى از روى عمد نباشد، مثل آن كه ديگرى نگذارد غسل و تيمم كند روزهاش صحيح است.
مسأله 1630 - كسى كه جنب است و مىخواهد روزه واجب بگيرد، در روزه رمضان، چنانچه عمدا غسل نكند تا وقت تنگ شود، معصيت كرده، ولى واجب است تيمم كند و روزهاش صحيح است و در قضاء رمضان كه وقتش تنگ شده احوط واجب آنست كه تيمم كند و روزه بگيرد و بعد هم آن را بجا آورد و در قضاء موسع روزه باطل است.